Oldalra csúszó szelfikamerával kísérletezik az Oppo

Ha más nem legalábbis gondolatban mindenképpen, a gyártó amúgy is szívesen alkalmaz mozgó kamerákat, gondoljunk csak az N1-re 2013-ból, vagy a Find X-re, esetleg a Reno 10x Zoom-ra. Habár mostanában egy kicsit mintha inkább biztonsági játékot játszanának és hagyományosabb okostelefonokkal rukkolnának elő, azért a tervezőasztalon továbbra is felbukkannak gyerekes ötletek, elképzelések. Mint például ez az oldalra csúszó előlapi kamera, amelynek segítségével akár háromdimenziós képeket is rögzíteni lehetne.

A LetsGoDigital csapata bukkant a cikkünk tárgyát képező koncepcióra, amelyet az Oppo le is védett, ebben egy a kijelző feletti kereten lévő oldalra csúszó szelfikamera, illetve annak működése olvasható. Magát a szabadalmat a WIPO-nál, vagyis a nemzetközi szellemi tulajdonokért felelő globális szervezetnél védették le, a csatolt dokumentáció 33 oldalas, ezen belül részletesen ecsetelik a kamerát mozgató mechanizmus működését.

Az elképzelés az volna, hogy a csúszó kamerával többféle szögből készíthessünk fényképeket, ezt pedig az tenné lehetővé, hogy egy vezetőblokkra szerelt képrögzítő egységet a mögötte lévő sínen balról jobbra mozgatna egy rejtett mechanika. A munkát egy aprócska motor végezné, ami csak akkor dolgozna, ha a szelfikamerát aktiválja a felhasználó a dedikált alkalmazáson keresztül.

Az ötlet lehetőséget biztosítana az eltérő szögekből készített, már-már művészi szintre emelkedő önarcképek készítésére, de a gyártó koponyáit valószínűleg sokkal inkább az a szándék vezérelte a szabadalom kidolgozása közben, hogy a kamera képes legyen 3D-s fotó készítésére, anélkül, hogy a telefont mozgatni kelljen. Panorámaképek és csoportfotók szintén meghálálnák ezt a technológiát, már ha valóban lesz belőle valami. Sajnos egy levédett szabadalom nem feltétlenül jut el a felhasználókig, mindenesetre ez egy érdekes koncepció, mi tudnánk mire használni, és Ti? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá