Oldalra szétcsúsztatható mobilon dolgozhat a Xiaomi

Néhány kivételt nem számítva, elég nehéz innovációt prezentálni az okostelefonos világban, az a pár rendhagyó készülék pedig vagy bukás lesz, vagy kiderül róluk, hogy még messze nem állnak készen. Az újító szándék ennek ellenére nagyon dicséretes, sőt, szükséges is, és mint különböző kiszivárgott szabadalmi dokumentumokból megtudhattuk, jó ötletekből sosincs hiány. A Xiaomi például egy olyan mobil koncepcióját dédelgeti, amit oldalra szét lehet húzni, hogy nagyobb képernyő felületet vehessünk igénybe, ha szükséges.

A telefonon összesen négy kamerát látni a mellékelt ábrákon, illetve a bevezetőben már taglalt slider mechanizmust, amivel megnövelhető a kijelző mérete. A szabadalmat a kínai szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalnál tavaly augusztusban nyújtották be, ám ez a dokumentáció csak most decemberben lett hivatalos.

A vázlatok alapján duál előlapi kamerakészlet kerülne a kérdéses készülék előlapjára. A Xiaomi telefon kijelzőjét körülvevő keret a bal oldalon valamelyest vastagabb, míg a többi káva vékonyabbnak tűnik, a mobil hátlapján pedig szintén duál kamerarendszer foglal helyet.

Nem derül ki pontosan milyen elv alapján működik ez a szétcsúsztatható történet, de vélhetően valamilyen flexibilis kijelző van a házban feltekerve, hacsak nem egy valóban nyújtható képernyővel állunk szemben. Előbbit azért már láttunk többször is, utóbbi pedig még nagyon futurisztikusnak hangzik.

A végszó persze most is a szokásos: egy szabadalom, vagy ahhoz tartozó dokumentum nem jelenti azt, hogy az adott készülékkel, ötlettel találkozni is fogunk a jövőben. De persze nem is lehetetlen, hogy megvalósul. Nektek tetszik ez az elgondolás?

Forrás: GizChina

Szólj hozzá