OLED kijelzőt kaphat a következő Apple iPhone SE modell

Az Apple iPhone SE iparági bennfentesek szerint OLED képernyőt kaphat a következő generációban. A hírek forrása Ross Young, kijelzőkkel foglalkozó szakember, akinek komoly rálátása van az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre.

A szakértő nemrégiben azt írta, hogy az Apple többféle elképzelést is fontolgat, az iPhone SE kijelzőjének méretével kapcsolatban, illetve egyelőre az is vita tárgyát képezi az almás cégnél, hogy milyen technológiát alkalmazzanak a megjelenítőpanelhez. Young szerint fontolgatnak 5,7 és 6,1 hüvelykes LCD technológián alapuló paneleket is, de a lehetőségek között szerepel egy 6,1 colos OLED kijelző is, ugyanaz, amelyet az iPhone 12 és 13 esetében is felhasználtak.

Az almás gyártó első OLED képernyővel felszerelt okostelefonja az iPhone X volt, amely 2017-ben jelent meg és mióta az iPhone 12 2020-ban debütált lényegében az összes almás mobil organikus kijelzővel került a boltok polcaira. A technológia nyilván drágább, mint a hagyományos folyadékkristályos megoldások, de mivel nagy kontrasztot és dinamikatartományt kínál, képes biztosítani azt a prémium élményt, amelyért iPhone-t veszünk.

A technológiai nyilván folyamatosan fejlődik, ennek megfelelően csökkennek a gyártási költségei és talán már olyan szinten vannak, hogy az Apple még egy belépőszintű okostelefon esetében is hajlandó megfontolni annak alkalmazását. Mivel az új iPhone SE érkezésére 2024 előtt nem igazán érdemes számítani, addigra Tim Cook csapata valahogyan arra is rájöhet, hogyan lássák el a legolcsóbb almás mobilt ezzel a fejlett kijelző-technológiával, hogy az megérje nekik és persze nekünk vásárlóknak is.

Jon Prosser és a MyDrivers csapata úgy tudja, hogy a következő iPhone SE esetében a formaterv az XR modellre fog hajazni. Ez azt jelenti, hogy a készülékről eltűnne a home gomb, vékonyabb alsó és felső keretek vennék körül a megjelenítőt, illetve megérkezne a szenzorsziget, amivel egyesek egész jól elvannak, másoknak meg módfelett csípi a szemét. Mivel az iPhone SE modellek rendre korábbi almás telefonok tulajdonságait veszik át, egyáltalán nem lehetetlen egy ilyen jellegű dizájnváltás.

Forrás: Macrumors

Szólj hozzá