OLED kijelzővel érkezett a Xiaomi Mi Laptop Pro 15″

A Xiaomi két napos eseménye lezárult, és ezúttal is rengeteg terméket mutattak be. A sok mobil és egyéb kütyü mellett kaptunk két laptopot is amik a tudásuk és árcédulájuk alapján bőven kiemelkednek majd a mezőnyből.

A Xiaomi Mi Laptop Pro 15″ igazi prémium termék lett, és legnagyobb erénye a brutális kijelző lett. Az 16:10- es aránnyal rendelkező E4 OLED kijelző akár 600 nites fényerőre is képes, a 3,5K-s felbontás pedig minden igényt kielégít majd a 261 ppi-s értékével.  A 10 bites HDR képest panel természetesen 100%-os DCI-P3-as lefedettséggel rendelkezik, ráadásul előre kalibrált kijelzőről van szó, és a Gorilla Glass védelem sem maradt ki.

A notebook lelke egy 11. generációs Core i5 processzor, de kérhetjük Core i7-tel, ezek mellé pedig a GeForce MX450-es GPU-ja került. Lesz belőle egy Ryzen 5000H-val ellátott verzió is, ám ez csak később kerül majd piacra. A telep 66 Whr-ás, és 100W-os gyorstöltéssel tölthető. Bemenetekből bőven akad, hiszen a Thunderbolt 4-es és 2 USB-C csatlakozó mellé kapunk egy kiegészítőt is, amely további portokkal tolja meg a készüléket (HDMI, USB-A).

A laptop kifejezetten vékony (15.9 mm) és kompakt lett, és prémium minőségű alumínium házat kapunk. A Mi Laptop Pro 15″ iszonyat jó vételnek ígérkezik, hiszen az alap verzió (Core i5, 16 GB RAM, 512 GB SSD) mindössze 6.500 jüanba, azaz nagyjából 306 ezer forintba kerül. Ilyen jól felszerelt laptopot csak jóval drágábban találhatunk a piacon, így reméljük hamarosan Európában is kapható lesz majd.

Akik egy kisebb ultrabookra vágynak, azoknak a Mi Laptop Pro 14″ lehet a tökéletes masina, hiszen szinte csak a kijelzőben és méretében különbözik a nagytestvértől. Ez esetben 14 colos, 120 Hz-es LCD kijelzőt kapunk, 2,5K felbontással ellátva, ám ez is remek színhelyességgel rendelkezik, csak itt már a HDR-ről le kell mondanunk. Szintén Core i5 és i7-es változatban kapható, és a GeForce MX450-es GPU is maradt. Az alap verzió 5.300 jüan lett, azaz 250 ezer forintért juthatunk hozzá.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá