OmniVision fő kamerával debütálhat a Honor Magic 6

Ha minden jól megy, valamikor jövőre debütál a Honor Magic 6 széria, és eddig csak annyit tudtunk a készülékekről, hogy Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet hajtja majd őket, de ez nem egy forradalmi releváció. Most újabb részlettel gazdagodtunk az egyik rangos ázsiai szivárogtatónak köszönhetően, kiderült, milyen elsődleges kamera kerülhet a sorozat alapmodelljének hátoldalára.

Digital Chat Station nevét már valószínűleg ismerik rendszeres olvasóink, az ázsiai bennfentes általában megbízható értesüléseket szokott szállítani olyan készülékekről, amelyek a bemutatójukra várnak. A szivárogtató szerint a Honor Magic 6 hátoldalán a főszerepet egy OmniVision OV50K érzékelővel szerelt kamera tölti majd be. Ha nem hallottál eddig a szenzorról, egyáltalán nem gond, mivel a szóban forgó Honor mobillal fog az is debütálni.

Egyelőre nem ismerjük a modul pontos méretét, de abból kiindulva, hogy az OV50H 1/1,3 hüvelykes kialakítással bírt, azok a kósza szóbeszédek, melyek szerint az OmniVision modulja az 1 hüvelykes típusú szenzorok közé tartozhat. Amennyiben végre hivatalosan is bejelentik, az OV50K lehet az első 1 hüvelykes telefonos kameraszenzor a népszerű, de lassan kifutó Sony IMX989 után.

Mivel a Honor Magic 6 egy kifejezetten kamerákra és fotózásra fókuszál zászlóshajó lesz, kíváncsian várjuk, milyen további modulokat szerelnek a készülékre. A Magic 5 Pro példának okáért egy 90 mm-es periszkópos, valamint egy 12 mm-es ultraszéles látószögű egységgel van felvértezve.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá