Óriási előrelépés lesz a következő Xbox

Egy hivatalos Xbox Podcast-ben Sarah Bond, a Microsoft Xbox részlegének elnöke azt nyilatkozta, hogy egy érkezőfélben lévő konzoljuk a legnagyobb technikai ugrást jelenti majd az Xboxok történetében. A hölgy egyértelműen a következő generációs Xboxról beszélt.

A Microsoft Gaming elnöke, Phil Spencer korábban azt is elárulta, hogy a vállalatuk a Windows kézi eszközökre való optimalizálásán dolgozik, így ha a vállalat valóban elér valamilyen technikai áttörést, akkor valószínűleg egy handheld Xbox is a tervek között szerepelhet. Érdekes lenne látni, mire képes a Microsoft egy olyan piacon, amelyen a Nintendo Switch, a Steam Deck, az ROG Ally, vagy a Lenovo Legion Go a legnagyobb versenyzők.

Sarah még azt is hozzátette, hogy a Microsoft az ünnepi szezonban további információkat fog megosztani a következő generációs konzoljáról, valamint a jövőbeli terveikről. Így aztán, hogy kvázi majdnem szó szerint idézzük forrásunkat, izgalmas hírekre számítunk, kíváncsian várva, hogy mit is jelenthet az a bizonyos legnagyobb technológiai ugrás, amit valaha is láttunk egyetlen hardware generáción belül. Az új hardver állítólag nem csupán a játékosoknak, de a fejlesztők számára is előnyös lesz.

Az új konzol mellett a további pletykák egy optikai meghajtó nélküli Xbox Series X megjelenéséről, valamint egy új kontroller érkezéséről is suttognak. Kíváncsian várjuk, hogy ezekből az értesülésekből mi valósul meg. Korábban egyébként felröppentek olyan szóbeszédek, hogy a Microsoft ki szeretné nyírni a lemezes videójátékokat, de szerencsére később a cég cáfolta ezt az értesülést, így azok, akik szeretik fizikai módon birtokolni kedvenc címeiket, megnyugodhatnak. Erre a jövőben is lesz lehetőségük, feltéve, hogy a Microsoft igazat állít.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá