Örülhet az Apple – remek eladásokat produkál az iPhone XR

Az Apple esetében már megszokhattuk azt, hogy időről időre teljesen ellentmondó statisztikák látnak napvilágot, és ez a mostani is ide sorolható, hiszen a lesajnált iPhone XR hihetetlen eladásokat produkál.

Mikor anno bejelentették, hogy az Apple egy olcsóbb modellt is piacra dob, az elemzők hatalmas sikert jósoltak neki. Aztán persze bemutatták a 2018-as modelleket, ám az iPhone XR nem is lett olyan olcsó (itthon 299.990 Ft-tól indul), ráadásul később is jelent meg, mint az iPhone XS és XS Max. Ezek után már jóval visszafogottabb eladásokat jósoltak neki, ráadásul több gyárat leállítottak, mivel nem volt annyira nagy kereslet a 2018-as szériára.

A frissen befutott statisztikák szerint azonban megtalálta célközönségét a mobil, és nagyon népszerű a vásárlók köreiben. A jelenlegi statisztika az Egyesült Államokra vonatkozik, és a negyedik negyedévet veszi alapul. Ebben az időszakban az eladott Apple készülékek 39%-át az iPhone XR tette ki, míg a két másik új modell együtt is csak 26%-ot tett ki.

A statisztika persze csalóka, hiszen a két drágább készülék már szeptemberben megjelent, ám mindenképp intő jel lehet az Apple számára. Az iPhone XS Max például kétszer annyira keresett, mint a sima XS, amire a múltban nem is igazán volt még példa. Úgy tűnik, hogy változott a tendencia, és az emberek minél nagyobb kijelzővel szerelt mobilt szeretnének.

A másik döntő tényező természetesen az ár. Még az USA-ban is is számít az árcédula, hiszen nagyjából négyszer nagyobb a kereslet az olcsóbb modellre, mint az iPhone XS-re. Úgy tűnik tehát, hogy sem az AMOLED kijelző, sem pedig a duál kamera nem hatja meg a felhasználókat, ez pedig komoly visszajelzés lehet az Apple-nek, hogy egy kicsit vágni kéne az árakon.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá