Összemérték a Galaxy S21 szériában található Snapdragon és Exynos chipek teljesítményét

Hamarosan bemutatkozik a Galaxy S21 széria, és a rajongók bizonyára már tűkön ülve várják, hogy hogyan is teljesít a saját régiójukban megvásárolható változat.

Az előző évben hatalmas felháborodás követte a Samsung azon megoldását, miszerint az adott mobilt régiótól függően más chippel dobták piacra. A gyártónál ez már bevett gyakorlat, ám most kifejezetten nagy különbség volt az Exynos 990 és a Snapdragon 865 között, és utóbbi mind teljesítményben, mint pedig fogyasztásban jobban teljesített a dél-koreai vállalat saját megoldásánál.

Éppen ezért idén nagyon komolyan kellett ezt vennie a Samsungnak, és a jelek szerint nem is vallottak szégyent. A legfrissebb megjelent teszteredmény alapján remekül teljesít az Exynos 2100 chip, és bár az egy magos teljesítményben 2-3%-kal alulmarad a Snapdragon 888-cal szemben, ám több magos teljesítményben 14-15%-kal legyőzi a Qualcomm megoldását.

A Samsung egyébként roppant büszke arra amit idén elért, és külön bemutatót szervezett az Exynos 2100-as chipnek. Míg a Galaxy S21 szériát január 14-én mutatják be, addig az Exynos 2100-as chipet már január 12-én megmutatják a nagyvilágnak. Itt bizonyára minden apró részletre fény derül majd, és remélhetőleg fogyasztásban is felveszi majd a versenyt a Snapdragon 888-cal. Az előzetes tesztek alapján tehát valóban jól sikerült a SoC, ám a végső konklúzióval azért érdemes megvárni a tesztereknek kiküldött készülékek eredményeit.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá