Öt kamerával érkezhet a Nokia következő csúcsmobilja

Lassan egy éve pletykálnak a Nokia 9-ről, amely az újjászületett gyártó első igazi csúcsmobilja lenne, és elképzelhető, hogy most ennek a kamerarendszeréről került ki egy érdekes fotó.

A kiszivárgott képen egy mobil hátulját láthatjuk, amely eléggé extravagánsnak tűnik, mivel nem kevesebb, mint 5 kamera található a hátlapján. Az elhelyezés is elég egyedi, nekünk elsőre egy pók jutott eszünkbe róla.

A szivárogtató egyébként Nokia 9 néven hivatkozik rá, de a múltban olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint a Nokia 10 érkezik majd több kamerával, így egyenlőre a névben nem igazán lehetünk biztosak.

Elég meglepő egyébként ez a rengeteg optika, mivel jelenleg még a 3 kamerás mobilok is ritkák, 4 kamerás mobilt pedig eddig még nem is láthattunk. Az is kérdéses, hogy mi haszna lehet ennyi modulnak. Két másik kör is felfedezhető egyébként a modulok mellett, amiből az egyik a LED-es villanó, a másik pedig infrás távolságmérő lehet.

Bizakodhatunk tehát, hiszen a HMD Global már márciusban beígért egy kimagasló kamerás teljesítménnyel rendelkező telefont. Ha anno nem füllentettek nagyot, akkor még idén meg kell jelennie a csúcsmobilnak.

Forrás: GSMarena

Szólj hozzá