Oukitel K12 – 10 000 mAh a markodban

Az Oukitel K12 nem egy vékony, csinoska, trendi mobil hanem egy vastag, maszkulin külsejű, félelmetes kapacitású akkumulátorral ellátott okostelefon azoknak, akik sosem adják fel, és ezt elvárják a telefonjuktól is. A készülék nem csupán zorall megjelenéssel, brutális akkuval, de korrekt képernyővel, valamint decens vassal is rendelkezik, grátiszban pedig nagyon jó áron megy a GearBest webáruházában.

Az Oukitel K12 az alábbi linkeken vásárolható meg:

Az Oukitel K12 nem strapatelefon, ne tévesszen meg senkit a külseje, holott első ránézésre azt gondolja az emberfia ez a telefon mindent kibír, és hamarabb törik be alatta a beton ha leejtjük, mint maga a készülék. Persze az igényes anyaghasználat az nem vitatható, a műanyag mellett legtöbbet bőrt és alumíniumot használtak fel a gyártás során.

A megjelenítő nagy és egyben teljesen korrekt, hiszen 6,3 colon kínál Full HD+ felbontást, ráadásul egy IPS LCD panelről van szó, szóval széles betekintési szögekkel és élénk színekkel lehet számolni. A megjelenítő felső részén egy aprócska csepp alakú szenzorsziget található, ami otthonául szolgál a 8 megapixeles GalaxyCore GC8034 kamerának.

 

Hardveres téren hozza a kötelezőt a mobil, nyolcmagos lapkakészlet, 6 GB RAM, valamint 64 GB kapacitású háttértár, mégpedig eMMC 5.1, szóval elég gyors. Ha nem lenne elegendő mindig lehet utólag bővíteni, erre a célra felhasználható egy akár 256 GB-os micro SD kártya is.

A telefon belsejében olyan LTE modem van, ami támogatja a B20 hálózatokat, szóval a vidéki felhasználók sem maradnak le a gyors internet lehetőségéről. A navigációs rendszer kommunikál a GPS műholdak mellett a GLONASS szatellitekkel is, a WiFi modul kétcsatornás, a Bluetooth modem pedig 4.2 szabvány szerint működik. Biometrikus azonosításra ott lesz a hátoldalon lévő ujjlenyomat-olvasó, valamint az arcfelismerés.

Ha fotózni szeretnénk rendelkezésre áll számunkra a hátlapon található duál kamerakészlet, amelynek elsődleges érzékelője bizony Sony gyártmány, a 16 megapixeles IMX298 szenzort egy 2 megapixeles mélységérzékelő segíti. Az előlapi kamerát már írtuk, csodát nem, de korrekt szelfiket még simán lehet tőle remélni. Lássuk mi maradt ki! Nem beszéltünk még az NFC chipről, pedig nagyon sok felhasználónak fog jó szolgálatot tenni, és a végére maradt az igazi attrakció, az aksi, és persze a telefon által futtatott operációs rendszerről is ejtünk pár szót.

A mobil belsejében egy igazán félelmetes kapacitású akkumulátor található, ezúttal nem kevesebb, mint 10000 mAh-nyi energia feszül a telefon burkolata alatt. A gigantikus aksi nem támogatja a vezeték nélküli töltést, viszont lehet gyorstöltéssel is etetni, így nem kell órákat a konnektor mellett ücsörögni, főleg hogy sokak szerint nem tesz jót semminek ha töltés közben használjuk. A szoftveres oldalt Android 9.0 Pie operációs rendszer reprezentálja, ami egyelőre a legnaprakészebb zöld robot rendszer, hiszen a Q úgymond a fasorban sincs.

Az Oukitel K12 most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva kb. 69 200 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá