Oukitel K9 – Prémium, de megfizethető akkubajnok Kínából

Az Oukitel K9 egy remek példája annak, hogy nem feltétlenül kell nagyobb összegeket kiadni egy olyan mobilra, ami a csúcstelefonok külcsínét, tisztességes hardvert, és egy fölöttébb méretes akkumulátort kínál. A telefonnak nem csupán a 6000 mAh kapacitású telepe lehet vonzó, fussuk át gyorsan a fontosabb jellemzőket!

Az Oukitel K9 az alábbi linken vásárolható meg:

Persze lehet jelen sorok írójának van még mit fejleszteni a szépérzékén, de úgy véli ez a készülék simán odaállítható bármelyik jelenlegi csúcsmodell mellé, már ami a csinos külalakot, a formatervet illeti.

 

A készülék mint említettük nem csupán az akkumulátor kapacitása miatt, de a méretes, mondhatni játékra és tartalomfogyasztásra született kijelzője okán is módfelett vonzó. Aki nem az egérmozik rajongója, és nem sírja vissza vissza még mindig a mini képernyőket, biztosan értékelni fogja a 7,12 hüvelykes óriási megjelenítőt, amire Full HD+ felbontást kalibráltak a kínai mérnökök.

2244×1080 képpont mellett a kép éles lesz, mint a leggyilkosabb szamuráj pengéje, az IPS technológia felhasználásának hála pedig telt színek, és szinte végtelen betekintési szögek várnak ránk. Igen, a felső részen van egy notch, de az aprócska, esőcsepp alakú fajtából, amit még meg lehet szokni.

A telefon belsejében középkategóriás hardver zakatol, a számításokat a MediaTek Helio P35 lapka nyolcmagos processzora végzi, amely mellé 4 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely jutott. Utóbbit nyugodtan lehet bővíteni, amennyiben szűkösnek bizonyulna.

Az 58 000 forintos telefonok nyilván nem fogják nyugdíjba küldeni a tükörreflexes fényképezőgépeket, de manapság már nagyon korrekt fotókat lehet készíteni egy középkategóriás okostelefonnal is. Miután a közösségi oldalak motorja lebutította őket már nem nagyon fog látszódni, de azért említjük, hogy a mobil hátoldalán található képrögzítő egységek 16, valamint 2 megapixeles felbontással dolgoznak, míg az előlapon, a szenzorszigetben elhelyezett kamera 8 megapixeles fotókat készít.

A K9 további említésre méltó tulajdonságai között szerepel a kétcsatornás WiFi modul, a GLONASS és BEIDOU műholdakkal kommunikáló navigációs rendszer, valamint mindenekfelett egy olyan 4G modem, ami ismeri a B20 hálózati szabványt. A gyártó nem feledkezett meg a személyes adatok védelméről sem, ezért a vertikálisan kialakított kamerarendszer alá ujjlenyomat-olvasót is szerelt a hátlapra.

Természetesen lehet élni az arcfelismerés opciójával is, bár az ujjlenyomatok használata némileg megbízhatóbb. Sajnos a mobilon nincs fülhallgató kimenet, és az NFC sem fért bele a büdzsébe, viszont mindenki nagy örömére egy óriási, 6000 mAh kapacitású akkumulátor található a csinos borítás alatt. A gyártó szerint ezzel a teleppel 600 óra készenléti idő sem lehetetlen, aktív felhasználás mellett pedig majdnem 10 órát bír a gépezet, ez az adat speciel a videók nézésére vonatkozik.

Zenehallgatásra 50 óránk lesz, ha az aksi teljesen fel van töltve, és ha már a töltésről van szó, említjük, hogy a masina 30W-s gyorstöltés révén is táplálható, ami azt jelenti, hogy másfél órán belül ismét bevetésre kész a K9, akkor is, ha teljesen lemerült. A mobil már az első bekapcsolás után is Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, így a szoftveres környezet még sokáig naprakész és releváns marad.

Az Oukitel K9 most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva kb. 58 000 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá