PC-n is nagyon jól fogy a korábbi Playstation exkluzív

A Kodzsima Hideo rendezte Death Stranding elsőkörben mint PlayStation exkluzív cím jelent meg 2019 – ben, ám tavaly nyáron PC-s kiadást is kapott. Az 505 Games féléves jelentéséből pedig most kiderült, hogy számítógépen is igencsak kelendő az egyedi játékélményt kínáló, ám sokak szerint mégis megosztóra sikerült videojáték.

Igazából sejteni lehetett, hogy a Death Stranding PC-s változata is egy sikertörténet lesz, a most napvilágra került információk alapján pedig már azt is tudhatjuk, hogy mennyire. Az 505 Games éves jelentése szerint a júniusban számítógépeken is debütáló játék megközelítőleg 23 millió eurós bevételt hozott a stúdió konyhájára, így nem túlzás azt állítani, hogy a Death Stranding egy hatalmas siker.

Ha esetleg valaki nem ismerné, bár ez igen kétséges, lényegében egy posztapokaliptikus világba játszódó futár-szimulátorról van szó, amelyben olyan népszerű színészek szerepelnek  – nem csupán a hangjuk, hanem motion capture révén -, mint Norman Reedus (The Walking Dead), vagy az isteni Mads Mikkelsen (Hannibal, Dr Strange). A feladatunk nem más, mint egy elképesztően szürreális lepukkant jövőben csomagokat, erőforrásokat és más egyebeket szállítani a maroknyi túlélő emberiség elszigetelt települései között.

Egyébként az 505 Games további játékai is jól teljesítettek az elmúlt félév során. Az okkult kalandokkal kecsegtető Control 16 millió euróval járult hozzá a stúdió működéséhez, az elképesztően frusztráló de iszonyatosan király zenével megspékelt, belső nézetes cyberpunk platformer, a Ghostrunner 7 milliót, az Assetto Corsa pedig összesen 9 millió eurót rakott az olasz székhelyű cég kasszájába.

“And my name is… JACK!”

Egyébként a szeretem/gyűlölöm Ghostrunner annyira jól ment, hogy a kiadó végül annak kizárólagos jogait is megvette, ez az üzlet 5 millió eurójukba került. Nektek melyik a kedvenc 505 Games címetek?

Forrás: Gamerant

Szólj hozzá