Pehelykönnyű és felsőkategóriás VR/AR headsettel készül a HTC

Habár az okostelefonok világában már nem igazán számít tényezőnek a tajvani HTC, a virtuális valósággal kapcsolatos technológiákban jelenleg is megkerülhetetlenek. Több árkategóriában kínálnak kiváló headseteket, a prémium felszerelések mellett középkategóriás megoldásokkal is házalnak. Hamarosan egy újabb headset jelenik meg a jóvoltukból, amelyet a január 5-én sorra kerülő CES kiállításon fognak leleplezni.

A készüléket, illetve konkrét hardveres összetevőit egyelőre nem nevezték meg, annyit tudni róla, hogy virtuális és kiterjesztett valóság képességekkel egyaránt rendelkezni fog. A HTC globális termékvezetője Shen Ye nemrégiben interjút adott a The Verge csapatának, akiknek elárult néhány részletet a headset kapcsán.

A készülék előlapi és oldalsó kamerákkal egyaránt fel lesz szerelve, támogatni fogja a kontrollereket, illetve a kézkövetés funkciót. A kamerák color passthrough-t is biztosítanak, ami lehetővé teszi a kevert valóság alkalmazások használatát. A headset képes lesz önállóan is működni, vagyis lesz benne dedikált hardver, illetve beépített akkumulátor, amelynek köszönhetően akár 2 órán át is üzemelhet a szerkezet.

A HTC munkatársa azt állítja, hogy a készülék tervezésekor arra a koncentráltak, hogy az kicsi, könnyű és kényelmes viselet legyen. A headset kiváló eszköze lehet a játéknak, szórakozásnak, a testmozgásnak, de akár vállalati célokra is alkalmas  – állítja a HTC munkatársa.

A HTC headsetje a Meta Quest Pro ellen indul, az pedig egy 1500 dolláros készülék, vagyis a tajvaniak készüléke a legfelsőbb szegmensekben igyekszik babérokra törni és nem, nem lesz olcsó. Az árat egyelőre nem közölték, de a vállalat munkatársa szerint a termékük jobb lesz, mint amit Mark Zuckerberg cége kínál.

A beépített kamerák például nagyobb dinamikatartománnyal rendelkeznek majd, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy laptopok vagy okostelefonok kijelzőjéről szövegeket olvassanak le, viselés közben.

Azt nem tudni, hogy a headset belsejében lesznek-e beépített kamerák szemkövetés célzattal, az is lehet, hogy nem és ezeket majd külön kell megvásárolni. Azok, akik a magánéletet és a privát szférát sokra tartják, talán értékelni fogják, hogy egy ilyen kiegészítő nem lesz szerves része a headsetnek, azt ki lehet majd venni, vagy egyáltalán nem lesz szükséges használni. Ez máris egy előnyt jelenthet a HTC számára a Metával szemben.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá