Picit kompaktabb lesz a Samsung Galaxy S21 FE

A Samsung Galaxy S21 FE mostanában visszatérő szereplője volt az okostelefonos pletykáknak, a készülék lényegében egy minimális kompromisszumok révén kedvezőbb áron beszerezhető, ám továbbra is csúcskategóriás ajánlat lesz. Legutoljára arról lehetett hallani, hogy az egész világot sújtó chipellátási problémák miatt a telefon megjelenése egészen októberig csúszik, ám ezekkel a sötét hírekkel párhuzamosan egyre több olyan értesülés érkezik, amelyek alapján érdemes lesz kivárni azt a bizonyos premiert. A legújabb infók szerint a mobil egy picivel kompaktabb lesz, mint elődje.

Rendszeres olvasóink számára a TENAA hivatalát már nem kell bemutatni, a kínai telekommunikációs iroda a feladata a különböző eszközök tesztelése, majd a forgalomba helyezéshez szükséges engedélyek kibocsátása. A mobilos újságírás nagy örömére a folyamat során keletkező dokumentációkat publikálni szokták, így aztán jóval a megjelenésük előtt lebuktatják az okostelefonokat, és azok specifikációit. A tanúsítvány eljáráshoz készült listázás ezúttal nem teljes, de azért megerősítésre kerültek bizonyos korábban pletykált hardveres jellemzők.

A TENAA adatai szerint a Samsung Galaxy S21 FE 6,4 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciájú AMOLED kijelzővel, valamint egy 4370 mAh-s akkumulátorral fog debütálni, ez a szám vélhetően a minimális kapacitásra utal, ami azt jelenti hogy a tipikus méret 4500 mAh lesz. Ezek mellett nyilvánosságra kerültek az okostelefon dimenzió is, amelyek a kínai hivatal listája szerint 155,7 x 74,5 x 7,9 mm-esek lesznek.

Korábbi renderek a készülékről

A számok alapján az okostelefon valamivel kisebb lesz, mint a Samsung Galaxy S20 FE, ami 159,8 x 74,5 x 8,4 mm-es méretekkel bír. A csökkenés nem tűnik túl nagy volumenűnek, de azok számára, akik szeretik a mobiljukat fektetve, vagy egyetlen kézzel kezelni, minden milliméter számíthat. A leheletnyit kisebb méretek valószínűleg a kisebb képernyőnek lesznek köszönhetők. A korábbi információk Exynos lapkakészletről – a Qualcomm Snapdragon 888 mellett -, valamint a 45 wattos gyorstöltés támogatásáról számolnak be. Azt egyelőre nem tudni, hogy a készülék mikor jelenhet meg, de ha a Samsung képes úrrá lenni az ellátási problémákon, akkor valószínűleg nem fog hezitálni a Galaxy S21 FE bemutatásával kapcsolatban.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá