Projektoros mobil érkezik, ami akár 2,5 méteres képet is tud vetíteni

Jelent már meg projektoros mobil a múltban, ám a Moviphone csuklóból maga mögé utasítja ezeket, ráadásul külsőre meg sem mondanánk, hogy egy vetítő van beleépítve.

Ezért szeretjük a CES-t, mert ilyenkor még a kisebb, ismeretlen gyártók is képesek olyat villantani, amire csak elismerően csettint a közönség, és ez most sincs másképp. Az elkövető a San Diego-i székhellyel rendelkező Wireless Mobi Solution nevű cég, akik egy elsőre átlagos kinézetű mobilt mutattak be.

Hardver terén nem túl kiemelkedő a készülék, mivel az MT6750-es processzorra épül, mellé pedig 4 GB memória, és 128 GB-os háttértár társul. Mindezt egy 4000 mAh-es akkumulátor segíti, így az üzemidőre nem lehet panasz.

A közepes hardver, és a sablonos kinézet nem sok jót sejtet, ám kapott egy beépített projektort, ami külsőre nem is látszódik. Ha ehhez hozzátesszük, hogy ez akár 100 colos (250 cm) képet is képes kivetíteni, rögtön felcsillan a szemünk. Gondoljunk csak bele, hogy összegyűlik a baráti társaság, majd valaki kirakja az asztalra a telefont, és már mehet is a közös mozizás, ráadásul nem is apró méretben.

A projektor egyébként HD képet képes vetíteni, és mindezt 50 lumenes fényerővel teszi, így a sötét szoba azért kötelező. Konkurenciájuk nem igazán van, mivel a Motorolának van még ilyen megoldása, de azt külön kell megvásárolni a Moto X-hez, és nem is képes ekkora átmérőt vetíteni.

A készülék már megvásárolható a gyártó weboldalán, és 600 dollárt kell leszurkolni érte. Ez egy kicsit erős, tekintve hogy a hasonló hardverrel szerelt kínai telefonok nagyjából 30-40 ezer forintba kerülnek, így kifejezetten magas felárat számolnak fel a beépített vetítőért.

Forrás: Androidcentral

Szólj hozzá