Qualcomm lapka nélküli OnePlus mobil jöhet

A OnePlus kínálatában eddig kizárólag olyan készülékek voltak, amelyek burkolatai alatt Qualcomm Snapdragon lapkakészlet végezte a számításokat. A legújabb értesülések szerint a gyártó kész újítani, és a közeljövőben piacra dobhat egy olyan okostelefont, amelyben már nem az amerikai gyártó szilikonja teljesít szolgálatot.

Digital Chat Station neve valószínűleg már ismerős azoknak, akik foglalkozni szoktak a mobilos világ híreivel, az illető a kínaiak kedvenc közösségi oldalán, a Weibo-n szokott megosztani tippeket, értesüléseket, amelyek rendre hitelesnek bizonyulnak. Szivárogtatónk úgy tudja, hogy kidolgozás alatt áll egy olyan OnePlus telefon, amelynek meghajtásáért MediaTek Dimensity 1200 chipset felelhet.

Az értesülések szerint a telefon fejlesztése már eljutott a prototípus stádiumig, és a OnePlus 9 készülékekhez hasonlóan olyan képernyővel fog rendelkezni, amelynek bal felső sarkában egy kameralyuk foglalja magában az előlapi képrögzítőt. A bennfentes szerint a megjelenítő teljesen lapos lesz, hasonlóan a OnePlus 9-hez.

Azt nem tudni, hogy a készülék milyen névre fog hallgatni, amikor forgalomba kerül, de a hírek szerint komoly képrögzítő apparátus kerülhet a hátoldalára. A OnePlus egyelőre homályba burkolódzó készüléke ugyanis 50 megapixeles, Sony IMX766 érzékelővel felvértezett elsődleges képrögzítővel, két jelenleg ismeretlen kiegészítő modullal, valamint egy LED villanóval büszkélkedhet majd. Az okostelefon állítólag Oxygen OS operációs rendszert futtathat, ami azt jelenti, hogy a rejtélyes OnePlus mobil globális forgalmazásban is megjelenhet.

Az ára megközelítőleg 2000 jüan, vagyis cirka 89 ezer forint lesz majd. Mondanunk sem kell, hogy ezek egyelőre csak szóbeszédek, más forrásból még nem erősítették meg őket, így érdemes fenntartással kezelni az itt leírtakat. Ha valóban létezik a OnePlus MediaTek Dimensity 1200 lapkával szerelt készüléke a színfalak mögött, akkor még biztosan fogunk róla hallani a közeljövőben.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá