Ráfekszik végre a OnePlus a mobilok kamerás képességeire

Remek hír érkezett így év elején a OnePlus háza tájáról, amely szerint idén mindent megtesznek majd azért, hogy az ő mobiljuk rendelkezzen a legjobb fotós képességekkel a piacon.

A OnePlus mobilok évek óta komoly fejlődésen mentek keresztül, és mára elvesztették a flagship killer címüket, hiszen a igazi prémium mobilokat kapunk tőlük, ám ez az árazáson is meglátszik sajnos. Egy dolog miatt azonban rengeteg kritikát kapnak, hiszen a kamerás képességekben nem képesek felnőni az elithez.

Érzik ezt ők is, és a hírt maga Pete Lau, a cég elnöke és társalapítója jelentette be a Weibo nevű portálon keresztül. Eszerint idén rengeteg pénzt fektetnek majd a készülékeik kamerás képességeinek fejlesztésébe, és szeretnék, ha tőlük kerülne ki a legjobb fotós képességekkel rendelkező mobil.

Ez nagyon komoly cél, hiszen jelenleg eléggé le vannak maradva ezen a téren. A legjobb kamerás mobil trónját a Huawe Mate P40 Pro széria birtokolja, de a Xiaomi Mi 10 Ultra és az iPhone 12 Pro készülékek is remekül teljesítenek, ráadásul ezek a gyártók is folyamatosan fejlesztenek, így az idei modellek minden bizonnyal még ezeket is felül múlják majd.

A DxOMark listája szerint az eddigi legjobb kamerával rendelkező mobil a cégtől a OnePlus 8 Pro volt, ám 118 pontjával ez is csak a 24. helyre fért fel. Kissé szkeptikusak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy a OnePlus esélyes lenne az első helyre a közeljövőben, de mindenképpen ideje volt már, hogy komolyabban vegyék ezt a területet. Mostanra már nem igazán a sebesség a döntő, hiszen közel minden csúcsmobil ugyanazt az eredményt hozza, így rengetegen a fotós képességek alapján választanak csúcsmobilt.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá