Realme Buds Air 2 ismertető – Bluetooth 5.2, aktív zajszűrés és akár 25 órás üzemidő

Ha valaki esetleg nem hallott volna róla a Realme nem más, mint egy az Oppo alá tartozó márka, amely folyamatosan terjeszkedik, mégpedig sikerrel, mert rendkívül nyomott áron kínál kiválóan felszerelt termékeket. Mobilok mellett kiegészítőkkel is foglalkoznak, fülhallgatókat is készítenek, az egyik legújabb ilyen jellegű dobásuk a Realme Buds Air 2, amely Bluetooth 5.2 technológiát, aktív zajszűrést, és kiváló üzemidőt kínál számos egyéb mellett, de az árazása egyáltalán nem vészes. Mivel most a füles kedvezményes áron rendelhető, úgy gondoltuk, hogy megérdemel egy rövid bemutatót.

Realme Buds Air 2 már rendelhető a márka hivatalos Aliexpress-boltjából, méghozzá 39,99 dolláros áron (~11.400 Ft). Erre még rájöhet az ÁFA és némi ügyintézési költség, ha július 1-je után fut be a csomag, de még ezzel együtt is korrekt áron lehet a füleshez jutni. További részletek és vásárlás ezen a linken.

Realme Buds Air 2 ismertető

A készülék külső borítása nem meglepő módon műanyagból készült, amelyet elláttak némi védelemmel a vízzel és a porral szemben. Nem érdemes nagy dolgokra gondolni, az IPX5 csupán az esőcseppek, az izzadás okozta nyirkosság ellen jelent oltalmat.

A fülhallgató nem csupán kényelmes, de könnyű viseletet is jelent, mivel a fülesek mindössze 4,1 grammot nyomnak.

Természetesen ezúttal is kapunk egy töltésre, valamint tárolásra is használható dobozkát, amelyet méretei okán simán zsebre vághatunk. Ami a színeket illeti fekete és fehér árnyalatok közül lehet választani, szerintünk egyformán jól mutat mindkettőben.

A Realme Air Buds 2 füleseinek belsejében 10 mm átmérőjű meghajtók szolgálnak, amelyek az apró mérethez viszonyítva egészen telt hangzást képesek produkálni. A fülhallgató mellé egyébként létezik basszus kiemelés funkció is, amelyet a kiegészítőhöz fejlesztett alkalmazás segítségével tudunk aktiválni, erről még fogunk beszélni.

A legfontosabb hardveres komponens a készülék burkolata alatt a Bluetooth 5.2 modem, hála ennek az apró összetevőnek lehetséges a stabil vezeték nélküli összeköttetés, amelyet stabilitás, alacsony energiafogyasztás és megközelítőleg 10 méteres hatótáv jellemez.

Apropó alacsony késleltetés, a fülhallgató felkínál egy kifejezetten a játékokhoz fejlesztett úgynevezett Gaming Mode-ot, amelyet bekapcsolva mindössze 88 ezredmásodperc lesz a késleltetés, ami a gyártói leírások szerint komoly előrelépés, 35 százalékkal jobb, mint a korábbi generációknál. A Realme Air Buds 2 azt is érzékeli, amikor éppen nem használjuk, ilyenkor megállítja az éppen játszott zenét, ezenkívül automatikus párosítást is kínál, amely azonnal megtörténik mihelyt kinyitjuk a tárolódobozt.

Természetesen a készülékkel nem csupán zenét tudunk hallgatni, de telefonhívásokat is le tudunk bonyolítani, a hangminőségről duál mikrofonok gondoskodnak. A fülhallgató nem csupán hívások közben szűri a környezeti zajt, de a beépített Realme R2 chipnek köszönhetően aktív zajszűrést is felkínál, amely megközelítőleg 25 decibellel csökkenti a kívülről érkező zavaró zajokat.

A Buds Air 2 lehetőséget biztosít egy úgynevezett Transparency üzemmódra is, használata közben hallhatjuk a környezeti zajokat, ezt olyankor érdemes bekapcsolni, amikor éppen a forgalomra szeretnénk figyelni, vagy úgy látjuk, hogy valaki hozzánk beszél.

Rendkívül intuitív és egyszerű a készülék vezérlése, amelyet érintésérzékeny felületek révén menedzselhetünk. Ahogyan fentebb említettük, a fülhallgató mellé elérhető egy mobilos alkalmazás is, amely ekvalizer funkciót, és számos további lehetőséget biztosít.

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a készülék üzemidejéről. A Realme Buds Air 2 fülhallgatói nagyjából 4-5 órát képesek menni egyetlen feltöltéssel, de ha használjuk a powerbank gyanánt is funkcionáló tárolódobozt, a működés akár 25 óra is lehet egyetlen feltöltéssel, bár ez nyilván attól is függ, hogy milyen hangosan hallgatunk zenét, be van-e kapcsolva az aktív zajszűrés stb. Elérhető egy gyorstöltés funkció is, amely 120 perc működést biztosít, mindössze 10 perc töltést követően. A teljes töltéshez nagyjából 2 óra szükséges.

Realme Buds Air 2 már rendelhető a márka hivatalos Aliexpress-boltjából, méghozzá 39,99 dolláros áron (~11.400 Ft). Erre még rájöhet az ÁFA és némi ügyintézési költség, ha július 1-je után fut be a csomag, de még ezzel együtt is korrekt áron lehet a füleshez jutni. További részletek és vásárlás ezen a linken.

Forrás: AliExpress

Szólj hozzá