Régóta várt funkciót kaphatnak a Google Pixel telefonok

Az XDA Developers csapatát nem kell bemutatni remélhetőleg senkinek sem, ezek a félamatőr fejlesztők számos hasznos alkalmazással, vagy éppen forró tech hírrel látták el az Android rendszert futtató eszközök rajongóinak népes táborát. Egyikük most ízekre szedett egy APK fájlt, és az abban talált kódok alapján úgy gondolja, hogy hamarosan egy sokak által és régóta várt funkció válhat elérhetővé a Google Pixel okostelefonjaiban.

Igazából nem is értjük, hogy miért nem lehetett eddig a Google referenciamobiljaival 4K felbontású videókat rögzíteni másodpercenként 60 képkockával, miközben más Android operációs rendszert futtató okostelefonokon már jó ideje elérhető ez a lehetőség. Mindenesetre kedvenc fejlesztőink miután alkotóelemeire szedték a Google kameraalkalmazásának egyelőre kiadatlan, 7.4-es verziójának APK-ját, arra jutottak, hogy ez az áldatlan állapot hamarosan véget ér. Az egészben az az érdekes, hogy az applikáció telepítőjét egy még egyelőre be sem mutatott készülékből, a Pixel 4a-ból szerezték, viszont a középkategóriás vassal dolgozó mobil hardvere alkalmatlan a 4K 60 fps videók rögzítésére. Innentől kétféle forgatókönyv jöhet számításba.

Lehetséges hogy a funkció elérhető lesz a korábbi modellekre, gondoljunk itt olyan készülékekre, mint a Pixel 3, a 3 XL, a 4 és a 4 XL. Ezekben a telefonokban olyan vas teljesít szolgálatot, ami könnyedén megbirkózik ezzel a feladattal. A másik kevésbé szerencsés eshetőség az, hogy majd csak az ezután debütáló Pixel 5 mobilok lesznek képesek erre a sokak által áhított videós bravúrra. Azok a készülékek várhatóan idén ősszel jelennek meg, szóval ha a második lehetőség valósul meg, akkor még egy darabig várni kell, és a régebbi modellek tulajdonosai hoppon maradnak. Remélhetőleg ez nem így lesz.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá