Rekordprofittal zárta az LG a 2018-as évet

Az LG kiadta a tavalyi évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját, és mindezt bizonyára büszkén tette, hiszen remek eredményt értek el. Ennek ellenére azért most is akadt olyan divíziójuk, amely inkább vitte a pénzt, mintsem profitot termelt volna.

Remekül sikerült a 2018-as év az LG-nek, hiszen 54,4 milliárd dolláros bevételükkel megdöntötték minden korábbi eredményeket. A profit ebből 2,4 milliárd dollár, ami nagyjából 10%-kal magasabb a tavalyi eredménynél. A mobil divízió eredménye továbbra is árnyalja az összképet, hiszen bár 7,08 milliárd dollárt ők is összeszedtek, ám ez a részleg még így is 700 millió dolláros veszteséget termelt.

A szórakoztatóelektronika részleg szokás szerint nagyon ment, és 1,35 milliárd dolláros profitot termelt. Nem véletlen ez, hiszen a TV piacon továbbra is szárnyal az LG, és szinte uralják a prémium TV-k piacát.

Az otthonokba szánt termékek szintén jól fogytak (hűtő, mosógép, légkondi stb.), és ez a részleg is 1,35 milliárd dolláros rekordprofitot termelt, és a beszámoló szerint így a cég legjobban szereplő divíziójának számít. Ezen kívül még a járművekbe szánt alkatrészeket gyártó részleg is nagyon jövedelmező volt, hiszen ők is 1,24 milliárd dolláros profittal zártak.

A koreai vállalat tehát büszke lehet az eredményekre, és nyilván azon lesznek, hogy a mobiliparban is visszatérjenek a legnagyobbak közé. Ez egyelőre nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen rengeteg az új belépő, és nagyon komoly verseny alakult ki ezen a piacon, de mi azért drukkolunk nekik.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá