Remek negyedévet zárt a Xiaomi

Azt már megszokhattuk, hogy a Xiaomi iszonyatos gyorsasággal növekszik, és mostanra már az egyik legnagyobb mobilgyártó céggé nőtte ki magát, ám a remek eredmény most kivételesen nem csak a mobil divíziójának köszönhető.

Kiderült a kínai cég harmadik negyedévének pénzügyi eredménye, és minden eddiginél nagyobb profitot termelt a Xiaomi, hiszen összességében 7,93 milliárd dollárért értékesítették a különböző termékeiket. Az viszont, hogy ez miből áll össze mindenképpen meglepetésnek számít.

A céget ugyanis legtöbben a mobiljaikról ismerik, és az elmúlt években brutális növekedést értek el ezen a piacon. Most azonban komoly csökkenést szenvedtek el, ugyanis 7,8%-kal kevesebb telefonjuk talált gazdára a harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban. Félteni azért nem kell őket, mivel a 32,1 millió készülékkel még így is a negyedik legnagyobb gyártónak számítanak a piacon, és összesen 4,59 milliárd dolláros összeg folyt be a kasszájukba a telefonokból.

Komoly eladásokat produkáltak a különböző okoskütyük is, melyeknek többségét ráadásul nem is házon belül gyártják, ám úgy tűnik, hogy nagyon jól válogatják ezeket a portfóliójukba, hiszen 2,22 milliárd dollárt ezekkel is összeszedtek, az okostévéikből és laptopokból pedig további 824 millió jött be.

A cég így összesen 1,3 milliárdos profitot termelt 2019 szeptemberével bezárólag, amely 37,1 %-os  növekedést jelent az elmúlt évhez képest, és máris túlszárnyalták a tavalyi évet is ebből a szempontból. Ráadásul még csak most jön az év vége, amely valószínűleg jócskán hoz még majd a konyhára nekik.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá