Remekül fogy a Samsung Galaxy S10 szériája

A Samsung az elmúlt években vesztett a piacrészesedéséből, így kiemelten fontos volt neki a Galaxy S10 széria sikere, amely az első adatok szerint nem is okozott csalódást.

A Counterpoint Research riportja szerint a Samsung 16 millió darabot értékesített a Galaxy S10 szériából a március és május közötti időszakban, ami 12%-kal jobb eredmény, mint amit az Galaxy S9 tudott felmutatni egy évvel ezelőtt ugyanebben a periódusban.

Idén már nem kettő, hanem három típust adott ki a dél-koreai gyártó, amelyből a legnépszerűbb a hatalmas kijelzővel ellátott Galaxy S10+ lett, és a 16 milliós mennyiség 42%-át tette ki ez a típus. A Galaxy S10 mellett a vásárlók 32%-a tette le a voksát, még a legkisebb Galaxy S10e modellt mindössze 22%-os részesedéssel bír.

Érdekes mód ha összeadjuk a részesedéseket, akkor mindössze 96%-ot kapunk, ám ennek miértjére nem tér ki a forrás. Lehetséges, hogy csak elírás, de az is lehet, hogy ebben az eredményben nem szerepel az 5G-s modellek statisztikája, melyből a hírek szerint legalább 1 milliót értékesítettek.

A Galaxy S10 széria népszerűsége segített megerősíteni a Samsung vezető pozícióját a mobilpiacon, hiszen a tavaly eredményhez képest 3%-kal erősebben zártak, és a 25%-os piaci részesedéssel bírnak. Nem adják tehát könnyen magukat, és tartják az előnyüket a Huawei előtt, de messze még az év vége.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá