Rengeteg előtelepített applikációval feledtetné a Huawei a Google alkalmazásainak hiányát

A Huawei helyzete nem egyszerű, hiszen továbbra sem telepíthetik a Google alkalmazásait, ám a gyártó eredményein egyelőre ez nem látszik, és most újabb érdekesség szivárgott ki az idei tervükből.

A legfrissebb információk szerint a kínai gyártó zárt kapuk mögött tartott egy sajtótájékoztatót, ahol arról számolt be a megjelent újságíróknak, hogy nagyjából 70 előtelepített applikációval dobják majd piacra a legújabb mobiljaikat.A csomagban található programok listája régiónként eltérhet, ám a folyamatos frissítés biztosra vehető. Címeket egyelőre nem osztottak meg, és a Google programjaira nem számíthatunk, így a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is kiesett.

A lépés egyébként teljesen logikus, hiszen a Play Áruház hiánya rengeteg vásárlót tántoríthat el, a Huawei P40 széria bemutatója pedig már szinte a nyakunkon van. Így tehát időben ki kell kommunikálniuk, hogy a felhasználóknak nem kell majd külön APK fájlokat töltögetni, hanem a vásárlás után rengeteg program áll majd a rendelkezésükre.

A Huawei közben továbbdolgozik a Huawei Mobile Services-en is, és szeretnék, ha ez idővel a Play Áruház alternatívája lenne. Jó hír még, hogy a cég állítólag jóval a konkurencia alá pozicionálja majd az új mobiljait, hogy ezzel is megpróbálja bevonzani a vásárlókat, de egyelőre teljesen kiszámíthatatlan, hogy ez Európában mire lesz majd elég.

Forrás: GSMArena 

Szólj hozzá