Rengeteg szoftveres újítással készül az idei WWDC-re az Apple

A június elején megtartandó rendezvény rengeteg érdekes újításokat hoz majd az Apple felhasználóinak, és ennek nem csak az iPhone-t használók, hanem az iPad és iMac tulajok is örülni fognak.

Az idei Worldwide Developers Conference-en a szoftveres újításoké lesz a fő szerep az Apple háza táján, és a GSMArena-nak kiszivárogtatott infók szerint egy rakat fejlesztést kapunk majd, amelyekről már ki is szivárgott néhány érdekesség.

Az iOS-.re végre megérkezik a már régóta várt dark mode, amelynek főleg az újabb készülékek tulajdonosai fognak örülni. Az iPhone X megjelenésre óta végre az Apple-nek is van OLED kijelzős mobilja, ezeknél pedig rengeteg energiát spórolhatunk az új felülettel, emiatt pedig jóval tovább bírja majd mobilunk.

A cég azt is belátta, hogy bizonyos alkalmazásaikra már ráfér egy ráncfelvarrás, hiszen már így is sok felhasználót vesztettek, mivel egyre többen használnak valamilyen alternatív megoldást ezek helyett. Ilyenek például a egészséggel, az emlékeztetővel és a navigációval kapcsolatos appok is, így ezek a programok komoly megújulásra számíthatnak.

Az Apple Watch is szintet léphet, hiszen a WatchOS-en is megjelenik az App Store, így pedig végre mobil nélkül is telepíthetünk majd programokat a okosóránkra. A macOS felhasználók sem maradnak ki a sorból, hiszen a hírek szerint az iOS-re írt programok egy része elérhetővé válik majd MacBook-okra is, így elmosva a platformok közötti határokat.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá