Rengetegen háborodtak fel a Google Térképen megjelenő tiltott szimbólumon

Felhasználók egy csoportja arra lett figyelmes, hogy a Google térképen bizonyos hotelek és szállodák felett horogkeresztek jelentek meg. A furcsa, zavaró, és valószínűleg sokak számára sértő jelenség mögött egy felettébb különös magyarázat található.

A furcsaságra az elmúlt hétvégén lettek figyelmesek jó páran a Google Maps alkalmazás felhasználói közül, akik tapasztalataikat a Twitteren meg is osztották a közösséggel. Bizonyos helyek felett horogkeresztet ábrázoló pin látható, A különös jelenségben elsősorban szállodák és hotelek voltak érintettek.

Londoni és dublini vendéglátó egységek felett is megtalálható volt az önkényuralmi jelkép. A Mashable csapata cikkében emlékezteti az embereket, hogy nem külső beavatkozásról van szó, mivel ez a jel szerepel a Google Térkép hivatalos szimbólumainak listájában.

https://twitter.com/irishkokolily/status/1068547154740948997

Az ott található leírás értelmében a pin buddhista templomot jelöl. A cikk szerint már többször volt bonyodalom ebből a jelből és annak használatából, amelynek következményeként bizonyos régiókban a keresőóriás teljesen letiltotta a használatát. Többek között ilyen hely Japán is, ahol a jelképnek teljesen más értelmezése van.

Forrás: Mashable

One Response

Szólj hozzá