S Pen támogatással érkezett a Samsung Galaxy A 8.0 (2019)

A Samsung szerencsére még nem mondott le a tabletpiacról, ebből pedig mi profitálhatunk, hiszen olyan választékkal képviselteti magát ezen a téren, ami gyakorlatilag minden igényt kielégít.

A dél-koreai gyártó még februárban mutatta be a Galaxy Tab A 10.1 2019-es verzióját, amely a Tab S5e egy megfizethetőbb alternatívájaként érkezett a középmezőnybe. Mivel sokan kisebb táblagépre vágynak, így számukra ez nem feltétlenül jelent megfelelő opciót. Szerencsére azonban most bemutatták a kistesót is, amely jóval kompaktabb mérettel rendelkezik.

A Samsung Galaxy Tab A 8.0 kijelző méretét már a nevéből kitalálhatjuk, hiszen 8 colos panellel szerelték. 1920 x 1200 -as felbontást kapunk, a belsejében pedig az Exynos 7904-es chip található, csak úgy mint a nagyobb változatban. Mellé 3 GB memória, illetve 32 GB tárhely került, utóbbit ráadásul microSD kártyával is bővíthető.

A 4.200 mAh-s akkumulátor 11 órányi böngészést tesz lehetővé a 8.9 mm-es tablet esetében, melynek súlya 325 gramm lett. 8 MP-es hátsó kamera, és 5 MP-es szelfikamera került rá, és az AC-s WiFi, illetve a Bluetooth 5.0 támogatás sem maradt ki. Az egyik nagy meglepetés, hogy a Note szériához hasonlóan S Pen támogatással is rendelkezik, melyet szintén a készülék házának jobb alsó csücskében tudunk elrejteni.

Hogy a Samsung vajon miért nem a 10.1 colos változattal mutatta be, annak egyelőre nem ismert a miértje. Elképzelhető, hogy a kisebb változat majd nem minden piacon válik elérhetővé. Az ár egyelőre még nem ismert, de nagyjából 150-170 euró körül saccolnánk.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá