S Pennel a fedélzetén érkezett a Samsung Galaxy Tab S6

A dél-koreai gyártó bejelentette a legújabb Galaxy Tab-ot, amely rengeteg téren előrelépett az elődhöz képest, és ez szerencsére nem csak a sebességen mutatkozik meg.

A külsőre nem is vesztegetnénk a szavakat, hiszen a képek magukért beszélnek. A Galaxy Tab S6-nál nem igazán kell majd megalkudnunk, hiszen a Snapdragon 855-ös chipjével érkezik, és két változatban kerül a boltokba. Választhatjuk 6 GB/128 GB-os vagy 8 GB/256 GB-os kivitelben is, ráadásul a tárhelyet microSD kártyával is bővíthetjük.

A 10,5 colos Super AMOLED  kijelző 16:10-es képaránnyal, és 2560 x 1600-as felbontással rendelkezik. Ez természetesen tűéles képet és remek színeket jelent, így multimédiára élmény lesz használva. Ehhez az AKG által fejlesztett hangszórók is hozzátesznek majd, melyek még Dolby Atmos támogatással is rendelkeznek.

Ezúttal a képalkotó képességet sem hanyagolták el, hiszen hátul duál kamerát találunk, előre pedig egy 8 MP-es optika segíti majd a szelfikészítést és a videó chatelést. A 7.040 mAh-s akkumulátor korrektnek mondható, az S Pen pedig rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen megkapta az összes funkciót, melyet a Note 9 esetében már láthattunk. Ebbe 0.35 mAh-s telep került, mely 10 óra használatot tesz lehetővé, a tabletbe helyezve pedig mindössze 10 percre lesz szüksége a teljes töltöttséghez.

A Samsung Galaxy Tab S6 természetesen a DeX üzemmódot is támogatja, és a Book Cover Keyboard segítségével szinte PC-vé alakíthatjuk a tabletet, és így már munkára is remekül használható. A kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasót sem felejtették ki belőle, ám a sok extrának ára van. Az alap verzió 649 dollárba került majd, míg a 8 GB/256 GB-os változat 729 dollárt kóstál.  A hazai árak egyelőre nem ismertek, de saccra 250-300 ezer forint környékén juthatunk majd hozzá.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá