Saját GPS-szel, 14 napos üzemidővel hódít a Xiaomi Amazfit Stratos 3 okosóra

Egy vadonatúj Xiaomi márkájú okosóra érkezett a GearBest webáruházába, ami még azoknak is érdekes lehet, akik kevésbé érdeklődnek a viselhető eszközök iránt, de lételemük a sport. A Xiaomi AmazFit Stratos 3 saját, többféle műholdas rendszerrel kommunikáló navigációs rendszerrel, rengeteg fitnesszel és egészséggel kapcsolatos funkcióval, valamint átlagon felüli üzemidővel büszkélkedhet.

Vegyük hát sorra a készülék legvonzóbb tulajdonságait! Az óra külső burkolata vízálló, ennek köszönhetően akár 50 méter mélyre is aláereszkedhetünk, nem csupán úszni tudunk ezzel az órával, de az képes adatokat is rögzíteni, míg a habok alatt tartózkodunk. A kijelző 320 x 320 pixeles felbontással rendelkezik, ráadásul úgy lett fejlesztve, hogy a “számlap” az erős napfényben is jól olvasható maradjon. Négy gombbal lehet irányítani az órát, ha nem szeretnénk összefogdosni a kijelzőt, ez jól jön, ha izzadt és csúszós a kezünk. A Stratos 3 háza alumíniumból készült, a külső keret rozsdamentes acél, a cserélhető szíj anyaga pedig lehet szilikon, bőrhatású, valamint TPU műanyag egyaránt lehet. Kényelmes, antiallergén viselet mindegyik.

Ha állandóan mozgásban vagy, akkor ez az óra az egyik legjobb barátod lesz. Azt nem mondjuk, hogy elbocsáthatod a személyi edződet, de ez az apróság is hatalmas segítségeddé válhat mozgás közben. Összesen 19 sport üzemmód áll rendelkezésre, ezek között megtalálható még a hegymászás és a triatlon is. A szerkezet méri a pulzust, a megtett lépések számát, valamint monitorozza az alvásciklusokat, mert az egészséges élet egyik legfontosabb alapja az éjjeli pihenés.

A GPS navigáció előnyeit úgy gondoljuk nem fontos kifejteni azoknak, akik sokat mozognak, futnak, de nemcsak a sportoló hajlamokkal rendelkező felhasználók fognak profitálni az óra beépített, telefontól teljesen függetlenül működő, GPS, GLONASS, BeiDou, sőt Galileo műholdakkal egyaránt kommunikáló navigációs moduljából.

Az AmazFit Stratos 3 persze még többre képes ha párosítjuk egy okostelefonnal, a stabil és energiatakarékos vezeték nélküli kapcsolatot egy Bluetooth 5.0 modemen keresztül menedzselhetjük, ha létrejött a kapcsolat az összeköttetésbe került eszköz médialejátszója távirányíthatóvá válik. Egyébként ha elegendő számunkra a készülék 512 MB kapacitású tárhelye, rátehetjük kedvenc edzés mellé válogatott zeneszámainkat, majd az órát párosítva vezeték nélküli fülhallgatóval, telefon nélkül is elindulhatunk futni a szabadba.

Végezetül beszéljünk az üzem időről, ami elsősorban a felhasználói szokásoktól függ, többféle lehetőség is rendelkezésre áll. Amennyiben szeretnénk, hogy a GPS navigáció folyamatosan menjen, nagyjából 70 órányi akkumulátor időben lehet gondolkodni. Ha szeretnénk a legtöbbet kipasszírozni az okosórából, akkor az Ultra Mode segítségével akár 14 napig is működésre bírható a Stratos 3. Ilyenkor le kell mondani az okosfunkciókról, ha viszont ez cseppet sem áll szándékunkban, a Smart Mode alkalmazásával 7 napos üzemidőre lehet számítani.

A Xiaomi AmazFit Stratos 3 most 61 157 Ft-os áron rendelhető a GearBest webáruházából, ám ha szeretnél mérsékelni ezen az összegen, érdemes használni a 67BBOI8ASM kupont. Ez egy minden ízében prémium kategóriás termék, érdemes elgondolkodni a megvásárlásán, ha netán épp mostanában szeretnél okosórát venni, és a sport fontos szerepet tölt be az életedben. Ha többet veszel, darabonként 5 százalék kedvezményt is kaphatsz.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá