Saját keresőmotort fejleszt az OpenAI

Az OpenAI, vagyis ugyanaz a cég, ami a ChatGPT-t is fejlesztette, állítólag szeretne a Google riválisa lenni, és saját keresőmotort tervez, amelyben mondanunk sem kell a mesterséges intelligencia végzi majd a munka dandárját. A vállalat egyesítette erejét a Perplexity nevű, MI-kereséssel foglalkozó startuppal, és közösen próbálják megvalósítani az ötletet. Sőt, talán már meg is valósították.

Az új értesülések a Bloomberg jóvoltából kerültek napvilágra, az a újság úgy tudja, hogy az OpenAI keresője már akár jövő héten hétfőn, vagyis május 13-án beindulhat, éppen egy nappal azelőtt, hogy megkezdődne a Google éves fejlesztői konferenciája, az I/O. A keresőóriás várhatóan egy rakat mesterséges intelligenciával kapcsolatos terméket és szolgáltatást mutat be a nagyszabású eseményen, számos további érdekesség mellett.

Az OpenAI keresője lényegében a ChatGPT kiterjesztése lesz, ami képessé válik arra, hogy közvetlenül férhessen hozzá aktuális információkhoz a világhálón keresztül. Ez orvosolja majd a ChatGPT egyik legnagyobb hiányosságát, hiszen a modell egyáltalán nem rendelkezik naprakész információkkal a világ dolgait illetően.

A Perplexity-vel közösen alkotott keresőmotor hasonló a startup eredeti megoldásához, egy olyan felülettel, ami képekre, szövegekre egyaránt rá tud keresni. Az OpenAI partnere egy jelenleg 1 milliárd dollárra értékelt cég, amit három fejlesztő alapított. Aravind Sirinivas korábban az OpenAI munkatársa volt, Denis Yarats a Meta sorait erősítette, Johnny Ho pedig a Quora csapatát hagyta ott, hogy saját formációt hozzon létre társaival.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá