A Samsung bemutatta a Galaxy Tab S3-at és a Galaxy Book-ot

A Samsung előre tudta, hogy nem fogja tudni bemutatni az MWC-n mobil kategóriában a legújabb zászlóshajóját – a Galaxy S8-at -, azonban így is kitettek magukért a Samsung Galaxy Tab sorozat legújabb tagjával, valamint a Samsung Galaxy Book készülékkel.

A Tab S3 esetében ami elsőre szembeötlő, hogy eszméletlen vékony. A ház vastagsága mindösszesen 6 mm, amit egy fém keret vesz körül valamint üvegborítású hátlapot kapott a masina. A kijelző  9,7 colos (2048 x 1536 pixel) Super AMOLED panel. A házban egy nyolcmagos Snapdragon 820-as processzor végzi a szolgálatot 4 GB RAM segítségével, és 32 GB belső tárhely társaságában. A fotózás tekintetében hátulra egy 13 megapixeles kamera került f/1.9-es rekeszértékkel, míg elől egy 5 megapixeles szenzor kacsint ránk, azonban ami külön érdekesség tablet szegmensben, hogy vaku is található hátul.

A legújabb Android 7.0 Nougat rendszer teljesít szolgálatot a készülék fedélzetén, természetesen a Samsung saját felületével megspékelve. A tablet mellé kapott S-Pen segítségével, (ami nekem külön tetszett) zárolt képernyőre is tudunk egy gyors jegyzetet készíteni, amit pedig tudunk utólagosan szerkeszteni.
Arról nem is beszélve, hogy egy nagyon korrekt képszerkesztő program is található az eszközön. A készülékhez lehet majd külön csatlakoztatni fizikai billentyűzetet is, ami a dedikált csatlakozó segítségével csatlakozik az eszközhöz, így töltenünk sem kell azt.

Samsung Galaxy Book

A Galaxy Book két méretben lesz elérhető, a készülék kisebbik változata 10,6 col míg a nagyobbik testvér 12 colos méretben vásárolható meg. A kisebbik testvér kijelzője TFT típusú FullHD felbontással, míg a nagyobbik változat kijelzője Super AMOLED és felbontása 2160 x 1440 pixelt jelenít meg, azonban a további paraméterekben is van eltérés a két masina között.

A kisebbik gép 2,6 GHz órajelű  Intel Core m3 processzort kapott, míg a nagyobbik Intel Core i5 procit 3,1 GHz-es órajellel. A RAM illetve belső tárhely tekintetében a kisebbikben 4 GB RAM található és 128 GB belső tárhelyet kapott, míg a nagyobbik testvér esetében ez 8 GB RAM illetve 128 vagy 256 GB SSD-t jelent!

Súlyukat tekintve a kisebbik eszköz 640 míg a nagyobbik készülék 754 grammot nyom. Ebben az értékben már benne van a billentyűzet is szóval bátran kijelenthetjük, hogy pehelysúlyúak a készülékek. Mindkét eszközben lehetőség van tárhelyet bővíteni microSD kártyával, illetve a készülékek megközelítőleg 10 órás üzemidővel rendelkeznek. A billentyűzet kapott háttérvilágítást is, azonban akkumulátor ezekben sincs, mert itt is a dedikált csatlakozó segítségével kommunikálnak az eszközzel.

Természetesen mindkét gépen teljes értékű Windows 10 fut, ami azonban egy örvendetes hír, hogy a Microsoft és a Samsung megoldotta, hogy az S-Pen használata ugyan olyan legyen, mint a tablet esetében, így simán lehet vele dolgozni a Photoshop-ban.
A Samsung előrukkolt vérfrissítéssel a táblagépek szekciójában, és hozott két PC-t a “2 az 1-ben” kategóriában. Jogosan felmerül a kérdés, hogy magyar billentyűzettel is fog-e rendelkezni a masina, illetve, hogy bekerül-e a magyar piacra, hiszen hazánkból kivonult a Samsung notebook üzletága. Mindenesetre még nem dőlt el semmi, így kíváncsian várjuk megjelenésüket a magyar piacon is!

Forrás: TrustedReviews

 

Szólj hozzá