Galaxy X néven jöhet a Samsung hajlítható mobilja

A legfrissebb hírek szerint a Samsung a szokásos Galaxy S és Galaxy Note szériás csúcsmobiljai mellett jövőre egy Galaxy X nevű készüléket is piacra dob, aminek a legnagyobb érdekessége a hajlítható kijelző lesz.

Koncepció a Samsungtól

Koncepció a Samsungtól

A fejlesztés “Project Valley” kódnéven fut már évek óta, és most úgy tűnik, hogy egész jól halad vele a Samsung. Egyes források szerint a végleges készülék 4K, azaz 3840×2160 pixel felbontással érkezik, és a képpontok PenTile mátrix elrendezésben helyezkednek majd el.

Arról, hogy például az akkumulátor, vagy egyéb fix komponensek hajlíthatóságát hogy oldja meg a koreai cég, még nem tudunk, de láttunk már erre kísérleteket az elmúlt hónapok, évek során.

samsung-galaxy-x

A koncepció hatalmas előnye, hogy egy viszonylag nagy, szinte tablet méretű kijelző lehet a telefonunkban, amit kettéhajtva könnyedén zsebre tudunk tenni. Ez persze az egyébként is csökkenő táblagép-piacnak valószínűleg nem tesz majd jót, de az is igaz, hogy már 30-40 ezer forintos áron is egész jó tableteket lehet venni, míg a Samsung hajlítható mobilja minden bizonnyal egy vagyonba fog kerülni.

CES 2013 Samsung

A Samsung már 2013-ban mutatott be hajlítható kijelzőt

Mindezt persze nem szabad készpénznek venni, hiszen még a nyáron debütáló Galaxy Note 6-ról sincsenek hivatalos információink, a Galaxy X pedig csak 2017-ben érkezik. Az viszont biztos, hogy ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor az komoly lökést ad majd a Samsungnak, és tovább növelhetik a piaci részesedésüket.

Bárhogy is lesz, mi hatalmas kíváncsisággal várjuk ezt az innovációt, hisz várhatóan ez lesz a következő időszak legmeghatározóbb vívmánya.

via Independent

Szólj hozzá