A Samsung nélkül készülhet az új iPhone

A dél-koreai illetőségű The Electronic Times névre hallgató médium friss jelentése szerint a TSMC nevű félvezetőgyártó lenne az egyedüli elállítója az AX processzorok új generációjának, amelyeket az Apple az iPhone 7 belsejébe szán.

A jelentés szerint a TSMC nyerte az Apple-lel kötött szerződést a Samsunggal szemben, hála a sokkal hatékonyabb 10 nanométeres gyártástechnológiájának, ami júniustól teljes erővel készen áll majd a termelésre.

Jelen pillanatban a TSMC és a Samsung egyaránt felelős az iPhone 6s burkolata alatt található A9 lapkákért, azonban a Samsung-féle chippel szerelt mobilok a felhasználói visszajelzések szerint hamarabb merültek, és jobban melegedtek.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy az Apple a TSMC-t választja kizárólagos processzorgyártójának. Miután hosszú ideig az Samsungra hagyta a chipek előállítását, az A8, illetve A8X lapkákat már a tajvaniakkal készítette. Ez az A9 esetében sem lett volna másképp, ha a Samsung nem teszi rá a kezét a TSMC kereskedelmi titkaira, ami állítólag sokat segített abban, hogy megnyerjék a szerződést a cupertionóiakkal.

Az iPhone 7 processzorához tehát valószínűleg nem sok köze lesz a Samsungnak, de a telefon egyéb alkatrészeit ettől függetlenül még készítheti a dél-koreai gyártó. Sőt, arról is hallhattunk már pletykákat, hogy a jövőben AMOLED kijelzővel jöhetnek az Apple mobiljai, amit szintén részben a Samsung gyártana.

via: GSMArena

Szólj hozzá