Semicor Nova okosóra bemutató: nyomkövetős gyerek okosóra, amivel telefonálni is lehet

A Semicor Nova számos funkcióját tekintve beleillik az okosóra termékkategóriába, de valójában egy kifejezetten gyerekeknek szánt távfelügyeleti eszközről van szó, amelynek segítségével a szülők mindig biztonságban tudhatják csemetéjüket. A készülék kiváló választás lehet, ha egy normál okostelefont még nem szeretnénk a gyereknek adni, de a telefonhívásokról és a helyzetmeghatározás lehetőségéről nem szeretnénk lemondani.

A Semicor Nova párosítható okostelefonnal, de önmagában is tökéletesen funkcionál, mert fel lett szerelve 4G modemmel, ami a SIM kártya behelyezését követően lehetővé teszi hívások indítását és fogadását. A készülék belsejébe GPS- és Beidou-kompatibilis navigációs chip került, amelynek segítségével meghatározható az óra tulajdonosának aktuális, illetve korábbi helyzete. Ehhez nem kell mást tenni, mint feltelepíteni egy telefonos applikációt, amely elérhető mindkét nagy mobilos ökoszisztémára (Android és iOS). Ez a bizonyos alkalmazás rövid hangüzenetek küldését és fogadását is biztosítja, szöveges üzeneteket is küldhetünk a segítségével, illetve fényképet készíthetünk távolról az okosóra beépített kamerájával. A szenzor nem kifejezetten fotózásra való, mivel egy kis felbontású megoldásról van szó, de arra jó, hogy megnézzük, mit csinál, merre jár éppen a gyerkőc.

A kép csak illusztráció

A gyermekfelügyeleti funkciókon kívül egy elég átlagos készülék a Semicor Nova, amely 1,3 hüvelykes, kerek kialakítású IPS LCD megjelenítővel rendelkezik, ami 240 x 240 pixeles felbontással bír.  A készüléket úgy alakították ki, hogy jobban ellenálljon a fizikai behatásoknak, illetve kapott egy IP67 besorolást, tehát ellenáll a fröccsenő vízzel és a porral szemben.

Az okosóra menüje magyar, így használata nem okozhat gondot, ugyanígy a távfelügyeleti alkalmazás is elérhető magyar nyelven. A Semicor Nova belsejében 550 mAh kapacitású akkumulátor található, amely átlagos használat mellett nagyjából 2-3 napos működési időt biztosít egyetlen feltöltéssel.

A Semicor Nova okosóra már rendelhető az eSmart webáruház jóvoltából, az ára jelenleg 44.990 Ft ingyenes szállítással. A forgalmazó 1 év teljes körű garanciát biztosít, illetve 30 napos visszavásárlási opciót, tehát az óra megvásárlása teljesen kockázatmentes.

Vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

 

Forrás: eSmart webáruház, okosora.net

Szólj hozzá