Smartic DT okosóra bemutató: gyönyörű kijelző és IP68-as vízállóság

A Smartic DT okosóra több okból kifolyólag is méltó lehet a figyelemre. A készülék külseje prémium kialakítást kapott, ráadásul még a víznek is ellenáll, miközben a nagy méretű kerek kijelző magas felbontásban jeleníti meg a számunkra fontos információkat. A kütyü még beépített mikrofonnal és hangszóróval is bír, tehát telefonálni is lehet a segítségével, Bluetooth kapcsolaton keresztül. Lássuk a részleteket!

Külső

A Smartic DT okosóra külső borítása fémből készült, és ellenáll a víznek és a pornak egyaránt, mégpedig az IP68 minősítésnek megfelelően. A készülék választható fekete és ezüst árnyalatokban, ami pedig a méreteit illeti, az óra háta 45 x 51 x 11,5 mm-es dimenziókkal bír, szíjjal együtt pedig 255 mm hosszú. Maga a szíj könnyedén cserélhető, ráadásul a készülék dobozában lesz egy ajándék második szíj is.

A kijelző 1,3 colos képátlón kínál 360 x 360 x pixeles felbontást, ami rendkívül éles, jól olvasható megjelenítést eredményez, ráadásul ez egy érintésérzékeny IPS LCD panel, tehát a színképzés és a betekintési szögek is rendben lesznek. Mondanunk sem kell, számos választható óralap található a készülék szoftverében, amelyekkel teljesen az ízlésednek megfelelőre tudod szabni az okosórát.

Funkciók

A Smartic DT egy funkciókban gazdag készülék, rengeteg hasznos és kényelmes opcióval. Kezdjük máris a legfontosabbal, ami nem más, mint Bluetooth modem, a 4.2 szabványnak megfelelő komponens teszi lehetővé, hogy az okosóra szinte bármilyen Android vagy iOS rendszert futtató eszközzel párosítható legyen.

Az okosóra nem rendelkezik beépített SIM foglalattal, de Bluetooth kapcsolaton keresztül lehet vele telefonálni is, mivel a készüléket ellátták mikrofonnal és hangszóróval. Kihangosítva történik ilyenkor a beszélgetés. Vezeték nélküli kapcsolaton keresztül nem csupán a párosított telefon médialejátszóját, de annak kameráját is irányítani lehet. Sport és egészség témakörben is megkapunk mindent, amire egy ilyen okosóra esetében igényünk lehet: van pulzusmérő, lépésszámláló, mozgásemlékeztető, és több sport üzemmód, hogy a mozgás sokkal hatékonyabb lehessen.

Semmiről nem maradunk le, mert az óra jelzi a telefon értesítéseit, legyen szó Facebook történésekről, szöveges üzenetekről, vagy bármi egyébről. A további említésre méltó funkciók közé tartozhat a telefonkönyv, az ébresztő, a számológép, a stopper vagy a naptár. A Smartic DT menüje ugyan angol, de a kezelés nem igényel nyelvvizsgát, ráadásul a készülék mellé letölthető egy magyar nyelvű használati útmutató, szóval nem leszünk elveszve.

Üzemidő

A Smartic DT okosóra belsejében egy 300 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor található, ami házilag nem eltávolítható. A telepnek köszönhetően az okosóra képes akár 2-3 napig is működni egyetlen feltöltéssel, mindez természetesen normál, átlagos felhasználásra vonatkozik. A töltés folyamata rendkívül egyszerű, egy dedikált mágneses kábellel történik, ami természetesen részét képezi az okosóra kiegészítőinek.

A Smartic DT okosórára 1 év teljes körű magyarországi garanciát vállal a forgalmazó, ráadásul 30 napos visszavásárlási garanciát is kapsz. A készüléket készletről küldik, és még a postaköltséget is állják.

Források: DroidVilág, Tribeca, Okosóra Tesztek

Szólj hozzá