Snapdragon 4 Gen 2 lapkával debütált a Vivo Y100 5G

A Vivo Y100 szériának már van három tagja, és most befutott a negyedik, a Vivo Y100 5G. Az okostelefon forgalmazása Indonéziában kezdődik, tehát kapásból a kínai határokon kívül indul hódító útra. A mobil belépőszintű hardverrel érkezett, amelynek élén a Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 lapkakészlete áll, de minden további jellemzője sokkal feljebb, inkább a középkategóriába pozícionálja az újdonságot.

A készülék olyan megjelenítővel rendelkezik, amely egyáltalán nem jellemző a belépőszintre. Legalábbis igen ritkán kapnak az ilyen készülékek 6,67 hüvelykes AMOLED megjelenítőt, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, ráadásul 120 Hz-es képfrissítési frekvencia mellett. A panel felső részén egy apró kivágást találunk, ide szerelték a 8 megapixeles szelfikamerát. A képernyő még egy beépített ujjlenyomat-olvasóval is fel lett vértezve.

A Vivo Y100 5G meghajtásáról tehát Snapdragon 4 Gen 2 lapkakészlet gondoskodik, amely mellé fixen 8 GB RAM és a választott kiszereléstől függően 128 vagy 256 GB háttértár kerülhet. Egy kicsit visszakanyarodva a kamerákhoz, az okostelefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység foglal helyet, amelyhez egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű, valamint egy kiegészítő, flicker szenzor társul be.

Az okostelefon már a legelső bekapcsolást követően Android 14 operációs rendszerrel fogadja új tulajdonosát, aki még a Funtouch OS 14 felhasználói felület extráit is kiélvezheti. Az energiaellátás feladatáról pedig 5000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely támogatja a 80 wattos gyorstöltést.

A Vivo Y100 5G fekete és lila árnyalatokban kerül a boltok polcaira. Indonéziában a 8/128 GB-os modell 246, a 8/256 GB-os kiszerelés pedig 265 dollárnak megfelelő helyi valutáért lesz kapható.

Forrás: GSMArena 

Szólj hozzá