Snapdragon 778G+ lapkával debütált a Xiaomi Civi 1S

A 2021 szeptemberében debütált Xiaomi Civi a szemkápráztató külalakjával, illetve a kiváló előlapi kamerájával hívta fel magára a figyelmet, elsősorban a fiatalabb korosztályét. Most végre befutott a készülék utódja, amely a Xiaomi Civi 1S nevet viseli, belsejében pedig Snapdragon 778G+ chipset teljesít szolgálatot, ám ezen kívül nem sokban különbözik elődjétől.

Tehát az új készülék annyira mégsem új, a telefont érintő változtatások leginkább a belsejében lévő processzorban, illetve a futtatott szoftverben merül ki, minden más változatlan, de szerencsére az ár is. Marad tehát ugyanaz a 6,55 hüvelykes OLED képernyő, amelyet korábban már alkalmaztak, ez egy Full HD+ felbontású, 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkező panel, amelyen egy kivágás otthont az előlapi 32 megapixeles kamerának. A többi képrögzítő egység a hátoldalon foglal helyet, ezek közül az elsődleges modul egy 64 megapixeles, f/1,8 rekeszértékű konstrukció, amelyet egy 8 megapixeles, f/2,2 apertúrával bíró, ultraszéles látószögű, illetve egy kevésbé jelentős, 2 megapixeles makró egység egészít ki.

A legelső Xiaomi Civi készülék belsejében Snapdragon 778G hasította a biteket, ehhez képest a Snapdragon 778G+ valamivel gyorsabb CPU modult kínál, magasabb órajelekkel, változatlan grafikus gyorsítóval és képfeldolgozó egységgel kiegészítve, ugyanolyan adatkapcsolati lehetőségekkel. A Xiaomi Civi 1S a könnyűsúlyú kategóriát erősíti, mindössze 166 grammot nyom, és csupán 8 mm vastag. Ez a vékony és kecses kialakítás azonban áldozatokat követelt: mellőzni kell a micro SD foglalatot és a fülhallgató kimenetet is.

Az újdonság már a legelső bekapcsolást követően Android 12 operációs rendszert futtat, amelyet a kínai gyártó házon belül fejlesztett MIUI 13 felhasználói felülete egészít ki. A telefon hardveres komponensei egy 4500 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően működhetnek, a telepet akár 55 wattos adapterekkel is táplálhatjuk, ám a készülék dobozában nem lesz semmilyen töltő. Azt azért muszáj hozzátenni, hogy a gyártó felár nélkül biztosít azoknak, akik igényelnek egyet.

Az is elég jófej dolog, hogy a Xiaomi Civi 1S kvázi ugyanazon az áron megy, mint elődje. 355 dollárnak megfelelő helyi valutát kell szurkolni a 8/128 GB-os alapváltozatért, 405 dollárt a 8/256 GB-os modellért. Akinek a legütőképesebb konfigurációk elvesző választhatja a 12/256 GB-os kiszerelést is. Az okostelefon előzetes értékesítése már megkezdődött Kínában, és mivel az előző generációt nem forgalmazták a hazai piacon kívül, nem várnánk fél lábon állva a Civi 1S globális értékesítését sem.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá