Snapdragon 835-tel érkezhet a Nokia zászlóshajója

Az idei MWC expón a Nokia bemutatott ugyan két készüléket (Nokia 3 illetve Nokia 5), azonban ezek nem azok a csúcsmodellek voltak amikre mindenki számított. Rengeteg pletyka és kiszivárgott hír taglalja a Nokia 8 modellek érkezését.

Előreláthatóan a Nokia júniusban tervezi piacra dobni zászlóshajóját, ami várhatóan két méretben lesz majd elérhető. Ugyan csak hasonló és nem azonos specifikációi lesznek a készülékeknek, azonban van egy közös pont, ami nem más mint a Snapdragon 835 típusú processzor. Az adott modelltől függően pedig 4 vagy 6 GB RAM kerülhet a készülékekbe.

Egy unibody fémházban teljesít majd szolgálatot a hardver, illetve kapunk hőn áhított dual camera rendszert is, azonban nem lesz rajtuk PureView vagy Carl Zeiss márkajelzés. Viszont nem kell elkeserednünk, hiszen azt beszélik, hogy a felbontásuk legalább 23 MP lesz. Ugyan a készülékek nem lesznek olcsóak (170-190.000 Ft), de ezt egyelőre nem erősítette meg egy hivatalos forrás sem még. Annyi bizonyos, hogy mivel a Samsung bekebelezte a Snapdragon 835 készleteket, így más gyártók ezen lapkával szerelt készülékei leghamarabb május végén, július elején érkezhetnek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá