Snapdragon 855 lapkával debütált a Samsung Galaxy Book S laptop

Nem csak a Samsung Galaxy Note 10 páros került bemutatásra a minap, hanem egy notebook is,egészen pontosan a Galaxy Book 2 utóda, vagyis a Galaxy Book S. Ez a készülék egy pihekönnyű és ultravékony laptop, amelynek lelke a Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlet, és ami Windows 10 operációs rendszert futtat.

A noti 13,3 colos Full HD felbontású megjelenítőt kapott, és a már említett csúcskategóriás mobillapka mellett 8 GB RAM, valamint akár 512 GB háttértár található a belsejében, utóbbit egy akár 1TB kapacitású micro SD kártya segítségével bármikor tovább lehet bővíteni.

A Galaxy Book S nagyon korrekt akkumulátort kapott, és a 42 Wh-s telep állítólag 23 órán keresztüli videolejátszást is lehetővé tesz. Ez nagyjából azt jelenti, hogy számítani lehet egy teljes munkanapra, mindössze egyetlen töltéssel. A noteszgép Quick Charge 2.0 és Power Delivery 2.0 támogatással is bír, szóval sebesen újra lehet tölteni azt a bizonyos akkumulátort. A szokásos WiFi mellett még Cat.18-as LTE modemet is kapott a szerkezet, tehát mobilinternetet is használhatunk munka közben. Hogy valami rosszat is mondjunk a laptopon egyetlen USB-C port található, nincs más interfész a gép házán, ami biztosan kedvez majd a dongle biznisznek. A személyes adatok védelméről egy ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, ami támogatja a Windows Hello funkciót.

A prémium eloxált alumínium burkolattal ellátott noteszgép mindössze 0,96 kg-os tömeggel bír, és csupán 11,8 mm vastag. A kiváló hangminőséget az AKG márkájú hangszórók és a Dolby Atmos finomhangolás garantálja. A Galaxy Book S valamikor idén ősszel kerül forgalomba bizonyos piacokon, ám egyelőre ismeretlen áron. A készüléket meg lehet majd vásárolni higanyszürke, valamint földarany színekben.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá