Snapdragon chipsettel, 5G kapcsolattal debütáltak a Samsung Galaxy Book Go laptopok

A Samsung bejelentett néhány rendkívül megfizethető, a belsejében ARM processzort rejtő laptopot. A készülékek burkolatai alatt második generációs Snapdragon 7c és 8cx hardver teljesít szolgálatot, az alapmodell a Galaxy Book Go névre hallgat, elérhető Wi-Fi és LTE változatban egyaránt, de létezik egy 5G-s modell is, amellyel felcsatlakozhatunk a legmodernebb telekommunikációs hálózatokra.

Az újdonságok 14 hüvelykes 1920 x 1080 pixeles felbontású TFT LCD kijelzővel rendelkeznek, illetve mindegyikre szereltek egy HD webkamerát. A sima Go modell belsejében a második generációs Snapdragon 7c chipset végzi a számításokat, míg az 5G kompatibilis noteszgép belsejében szintén második generációs Snapdragon 8cx hardver teljesít szolgálatot.

A laptopokat kérhetjük 8 GB LPDDR4X RAM-mal, amelyek mellé 64 vagy 128 GB eUFS háttértárat szerelnek. A Samsung Galaxy Book Go modelleken a szoftver szerepét Windows 10, Home vagy Pro kiadás tölti be.

A csatlakozó felhozatal két darab USB-C portból, egy USB 2.0 bemenetből, egy kombinált fejhallgató/mikrofon kimenetből, valamint egy különálló micro SD és nano-SIM foglalatból áll. Mindkét készülék burkolata alatt egy 42,3 wattórás akkumulátor található, amely a gyártói leírás szerint képes egy teljes napra elegendő üzemidőt biztosítani, egyetlen feltöltéssel.

Az ultrabook kialakítású újdonságok legvastagabb részükön 15 mm-esek és mindössze 1,4 kg-ot nyomnak. A Samsung Galaxy Book Go Wi-Fi Only kiadása 350 dolláros, vagyis megközelítőleg 100 ezer forintos áron kerül forgalomba, és valamikor ebben a hónapban kezdik meg az értékesítést, a készüléket ezüst árnyalatban kínálják. A Samsung egyelőre nem hozta nyilvánosságra az 5G modemmel szerelt változat elérhetőségét és annak várható árát.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá