Sokkal tartósabb lesz a Xiaomi Black Shark 3 5G akkumulátora

Hamarosan bemutatják a Xiaomi Black 3 5G készüléket, már lehet róla hallani különböző pletykákat, és most néhány újabb infóval gazdagodtunk, mégpedig teljesen hivatalos forrásból. A minap a cég egyik munkatársa megosztott néhány tudnivalók a telefonnal kapcsolatban, lényegében megerősítve annak akkumulátor kapacitását, valamint a telep által támogatott gyorstöltési metódust. Ez pedig egy kiváló alkalom arra, hogy mi is újra összeszedjük a gamer mobil eddig napvilágra került jellemzőit.

Korábbi értesülések alapján úgy tudjuk, a Xiaomi Black Shark 3 5G belsejében Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet végzi majd a számításokat, a csúcskategóriás processzor pedig egy 120 Hz-es megjelenítő takarásában foglal majd helyet. Nemrég közzétettek egy szavazást a Weibo-n, amiben a rajongókat arról faggatták, mi lenne számukra az ideális aksi kapacitás, illetve milyen töltési módot szeretnének a telefon battériájához. Volt több választási lehetőség, de ezek közül a legjobb opció egy 65 wattos metódus volt, illetve az 5000 mAh kapacitás, tehát lényegében el is árulták, hogy ezek közül melyiket kaphatja a játékosok számára tervezett okostelefon. A mobil 5000 mAh kapacitású telepe 38 perc alatt tölt majd fel teljes lemerülés esetén, míg maga az aksi összesen 800 cikluson keresztül lesz képes tartani a feszültséget degradáció nélkül.

A többi választási lehetőség olyan aksi kapacitásokat és töltési módokat foglaltak magukban, amelyeket már létező telefonokhoz lehet kötni. Az 55 wattos megoldás 4500 mAh kapacitással a Huawei Mate X-et jellemzi, a 65 wattos 4000 mAh kombó az Oppo Reno Ace sajátossága, míg az 55 wattos töltés, valamint a 4400 mAh-s telep a Vivo IQOO 3-ra utal. A Xiaomi szakembere szerint ezek az aksik csupán 600 ciklust képesek működni romlás nélkül, ami azt jelenti, hogy a Xiaomi Black Shark 3 5G aksija egyharmaddal lesz tartósabb, mint a fentebb említett készülékek telepei.

Amúgy ha emlékeztek tavaly novemberben feltűnt egy Xiaomi telefon, ami kapott különböző tanúsítványokat, a MDY-11-EF modellszámú készülék pedig 66 wattos töltővel került listázásra. A CCC – kínai minőségbiztosítási iroda – adatbázisában pedig konkrétan egy Black Shark telefonra lettek nemrég figyelmesek az újságíró kollégák, ami szintén támogatja ezt a töltési szabványt, lényegében megerősítve az előzetes feltételezéseket. Arról is beszélnek páran, hogy a Xiaomi Black Shark 3 5G belsejében 16 GB RAM teljesíthet szolgálatot, de ebben nem lehetünk teljesen biztosak addig, amíg végre le nem leplezik a készülékeket. Sajnos egyelőre nem tudni, mikor lesz a bemutató, és a várható árazásról sem beszélt még senki, de vélhetően hamarosan újabb infók birtokába juthatunk, ha nyitva tartjuk a szemünket.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá