Sony Xperia XZ1 és XZ1 Compact teszt

Eljutott hozzánk a Sony két friss csúcsmodellje, az Xperia XZ1 és a XZ1 Compact. Mindkét készülék remek képességekkel bír papíron, de a tesztünkből az is kiderül, hogy hogyan teljesítenek a mindennapokban. A legtöbb infót a videós tesztben találod, de írott formában is összeszedjük a főbb jellemzőket.

Az alábbi tesztvideóban bővebben is elmondjuk a tapasztalatainkat, véleményünket a két Sony csúcsmobilról, érdemes végig nézni.

Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a YouTube-csatornánkra!

Dizájn tekintetében mindkét mobil a Sony korábban megkezdett irányvonalát viszi tovább, azaz egy inkább szögletes, elegáns formát kapunk, ellentétben más gyártók lekerekített, “szappantartó” megoldásaival. Hogy kinek melyik tetszik, az már ízlés kérdése, de a minőségre, az összeszerelésre, és úgy általában a megjelenésre nem lehet panaszunk.

Sony Xperia XZ1

A nagyobb modell, vagyis az Xperia XZ1 egy 5.2 colos Full HD kijelzőt kapott, ami Triluminos technológiát használ, és támogatja a HDR-t is, míg Compact variáns egy egészen kisméretű, 4.6 colos HD panellel bír. A megjelenítés minőségére egyáltalán nem lehet panaszunk, mindkét mobil szép színeket és nagy betekintési szögeket nyújt, egyedül a kisebb változat 720p-s felbontását éreztük kicsit kevésnek ebben a kategóriában.

Mindkét mobil esetében vastagabb a megjelenítő körüli káva a szokásosnál, viszont kapunk előlapi sztereó hangszórópárt, ami azért még mindig nem túl gyakori, és kifejezetten jól szól.

Mindkét csúcsmobilt a Snapdragon 835 chipset hajtja 4 GB RAM társaságában, a belső tárhely pedig 64 GB-os a nagyobb modell esetében, és 32 GB-os a Compact változatnál. A bővítési lehetőségről pedig egyik készüléknél sem kell lemondanunk. A teljesítményre egyáltalán nem lehet panaszunk, hozzák a csúcskategóriától elvárható szintet a mobilok, akadást nem tapasztalni egyáltalán a működésben.

Sony Xperia XZ1 Compact

A hátlapi kamera megegyezik, mindkét telefon egy 19 MP-es, 1/2.3″-os, f/2.0-s Exmor RS szenzort használ beépített memóriával, ami lehetővé teszi a 960 FPS-es lassított videók rögzítését. Természetesen van 4K videófelvétel is, illetve 5 tengelyű Steady-shot képstabilizátor.

A Sony Xperia XZ1 egy 13 MP-es, f/2.0-s szelfikamerával büszkélkedhet (90 fokos látószög), az XZ1 Compact pedig egy 8 MP-es szenzort kapott extra széles, 120 fokos látószöggel, de van normál mód is, ami 80 fokos látószöget eredményez.

Mindkét telefon vízálló, és egyaránt egy 2700 mAh-s aksit találunk bennük, ami az XZ1 esetében 1-2 napos, az XZ1 Compact esetében pedig 2-3 napos üzemidőre elegendő. Természetesen van gyorstöltési lehetőség is USB-C porton keresztül, és már gyárilag Android 8.0 Oreo szoftverrel érkeznek a mobilok.

 

Mit gondolsz a Sony mobiljairól?

Szólj hozzá