A Stadia kínálata az idén több, mint 100 játékkal fog gyarapodni

Bár nem is olyan régen arról adtunk hírt, hogy a Google bezárta a Stadia platformhoz tartozó fejlesztői stúdióját, a legújabb fejlemények alapján mindenképpen korai lenne temetni a játékstreaming szolgáltatást. Még az idén több, mint száz új játék csatlakozik majd a Stadia kínálatához, így gyarapítva a szórakozási lehetőségeit annak, aki nem akar méregdrága vasat venni ahhoz, hogy beléphessen a videojátékok világába.

Ha valaki még soha nem hallott volna a Google által fejlesztett Stadia szolgáltatásról, lényegében arról van szó, hogy egy távoli hardver futtatja az adott játékot, amellyel internet kapcsolaton keresztül lép interakcióba a felhasználó. Mivel a játék futtatásához szükséges számítás nem a felhasználó gépén történik, egy akár gyengébb laptop, asztali számítógép is elegendő lehet ahhoz, hogy éljünk a havidíjas szolgáltatás lehetőségével. Sőt, telefonokon és táblagépeken is tökéletesen futtatható a Stadia.

Visszatérve cikkünk tárgyához. Csak bizonyos játékok érhetőek el a Stadia boltjában, ezeket külön meg kell venni a havidíj mellett, sokan egyébként ezt látják a szolgáltatás Achillesz-sarkának. Mindenesetre legalább most már 100 újabb címmel gazdagodik a választék, és ezeket még az idén elérhetővé is teszik.

Lássunk néhányat a megerősített címek közül! A Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition és a Risky’s Revenge – Director’s Cut játékok február 23-án, az It Came From Space and Ate Our Brains március 2 án, a FIFA 21 március 17-én, a Kaze and the Wild Masks március 26-án, a Judgement április 23-án érkeznek, de jönni fog a Killer Queen Black, a Street Power Football és a Hellpoint is, bár utóbbiak még nem kaptak hivatalos premierdátumot. A Google arra is ígéretet tett, hogy a Stadia támogatni fogja a Far Cry 6, Riders Republic és Hello Engineer játékokat, és erre még 2021-ben sor is kerül.

És akkor mit jelent az veszi hogy bezárták a Stadia játékstúdiót? Csupán annyit, hogy nem lesznek a platformra exkluzív címek, marad a felhőn keresztüli játék továbbra is a fókuszban.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá