Sündisznóra hasonlít a Xiaomi új routere

A mai napon nem csupán zászlóshajó okostelefonjait (Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro) leplezte le a kínai Xiaomi, hanem számos egyéb termeket is, melyek közül kiemelkedik a Xiaomi AIoT Router AX3600, ami egy olcsó, ám miden ízében felsőkategóriás hálózati router Wi-fi 6 támogatással és annyi antennával, hogy a készülékeket simán össze lehet téveszteni egy sündisznóval. A prémium jellemzőkkel bíró router mindössze 86 dollárnak megfelelő jüanba kerül.

A frissen bemutatott készülék már kapható a nagyobb kínai online üzletekben illetve a  Xiaomi saját felületein, a Xiaomi Mall, a Xiaomi Youpin, a JD.com, a Tmall, és a Suning Tesco is várja a rendeléseket. Az új router támogatja a Wi-fi 6 szabványt, a belsejében pedig egy rendkívül fejlett Qualcomm chip található, a IPQ8071A, ami négymagos A53 architektúrával rendelkezik, és 1 GHz-es órajelen pörög. A hardveres összetételt egy kétmagos NPU hálózat gyorsító chip is gazdagítja, a processzor mellé egészen méretes – mármint a routerek világában – operatív memória került, mégpedig 512 MB. A Xiaomi újdonsága 248 csatlakozott eszközzel is képes boldogulni.

Az új kedvenc sündisznónk összesen 7 antennával bír, ezek közül az egyik kifejezetten IoT célokra van szabva, aztán kapunk még két 2,4 GHz-es, valamint 4 5 GHz-es antennát is. Ez szélesebb korú jellefedettséget biztosít, valamint lehetővé teszi, hogy a jel jobban fogható legyen más helyiségekben, amelyeket fal választ el a routertől. A kétcsatornás Wi-fi kapcsolatok mindegyik csatornán támogatják a 11ax technológiát, a kétsávos vezeték nélküli sebesség elérheti a 2976 Mbps-t is. Az AIoT antenna 2,4 és 5 GHz-es kétfrekvenciás csatlakozást is alkalmaz, ami 150 Mbps sávszélességet biztosít a csatlakoztatott AIoT eszközöknek, illetve további 433 Mbps-t. Tehát összesen 583 Mbps lehet a sávszél Smart eszközök számára. A Wi-fi 6 támogatással ellátott AX3600 155 százalékkal gyorsabb elméleti sebességet biztosít, mint a Wi-fi 5-öt támogató, Bluetooth hangszórókat idéző formatervvel rendelkező AC2100, ami eddig a csúcsot képviselte router fronton a Xiaomi kínálatában.

Van tehát egy teljesen különálló AIoT antenna, ami csak az okosotthon eszközökkel kommunikál, ezt a Mijia alkalmazásból tudjuk irányítani, és a segítésével automatikusan fel lehet fedezni a környezetünkben lévő, de még nem inicializált okoseszközöket. Az antenna révén nem kell minden eszközt manuálisan hozzáadni, mivel az magától megkeresi a potenciális okosotthon összetevőket, és önműködően elvégzi a párosítást.

Forrás; GizChina

Szólj hozzá