Super AMOLED kijelzőre váltanak a Redmi Note mobilok is

A Xiaomi leányvállalatának termékpalettáján gyakorlatilag mindenféle árkategóriájú mobil megtalálható, ám kétségkívül az olcsóbb szegmensben a legnépszerűbbek, és most pont ezek a mobilok léphetnek szintet a kijelző terén.

Már eddig is lehetett erre utaló híreket olvasni, ám végre hivatalosan is megerősítést nyert, hogy az idei Redmi Note széria már Super AMOLED kijelzővel érkeznek. Az infót Manu Kumar Jain, a Xiaomi Global alelnöke jelentette a Twitteren, ám sajnos nem igazán tért ki a részletekre.

Az biztos, hogy most először érkezik Redmi Note mobil ilyen kijelzővel, ám az még kérdéses, hogy az összes változat AMOLED panelt kap-e majd.  A mobilból ugyanis több verziót is piacra dobnak, így érkezik a sima Redmi Note 10 mellett a Pro, illetve egy Pro Max változat is.

https://twitter.com/manukumarjain/status/1366610187398770688

A hamarosan bemutatkozó mobilokról már elég sok részlet kiderült. A sima változat például minden bizonnyal 6,43 colos FHD+ kijelzővel érkezik, és a Snapdragon 678-as chip kerül bele, a főszenzor pedig 48 MP-es felbontással bír. A Redmi Note 10 Pro kijelzője már 6,67 colos lesz és ez biztosan AMOLED technológiára épül majd. A sebességért a Snapdragon 750G chipje felel, és 6/8 GB memóriával kerül piacra, amely mellé 128 GB tárhely kerülhet. A Pro Max változat még ezeknél is komolyabb specifikációval érkezhet, ám erről egyelőre szinte semmi nem derült ki.

Kérdéses persze, hogy az erősebb hardver és a Super AMOLED kijelző milyen áremelkedést hoz majd magával, hiszen a Redmi Note mobilok általában pont a kedvező árukkal emelkedtek ki a tömegből. Hamarosan kiderül, hiszen a készüléket a mai napon (március 4) mutatják majd be.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá