Szerdától itthon is elstartol a YouTube Shorts

Nem véletlenül indítja útjának legújabb termékét a Google, hiszen manapság a TikTok tarol a fiatalok körében, így pedig megragadták alkalmat, és gyakorlatilag lemásolták az utóbbi idők egyik legnépszerűbb alkalmazását.

A YouTube Shorts még tavaly szeptemberben került bejelentésre, ám idáig csak bizonyos régiókban volt elérhető, pontosabban 26 ország felhasználói tudták ezt használni. Ez azonban megváltozik, és a héten már több mint 100 országban jelenik meg, és ezúttal már kishazánk sem marad majd ki a jóból.

Holnaptól tehát már hozzáférhetünk a YouTube Shorts eszközeihez, amelyek a tartalomgyártás hivatottak segíteni. Videókat fűzhetünk össze, zenés videókat rögzíthetünk, de több más opció is a rendelkezésünkre áll, mint például a sebességszabályozás. Emellé a nemzetközi terjeszkedés apropójából új funkciók is bekerülnek:

  • Szöveg hozzáadása a videó egyes pontjaihoz
  • Automatikus feliratozás a Shorts videókon
  • Akár 60 másodperc felvétele a Shorts kamerájával
  • Klipek hozzáadása a telefon galériájából a Shorts kamerájával készített felvételekhez
  • Alapszűrők hozzáadása a Shorts videók színkorrekciójához, a jövőben még több effekt várható

Nagyjából 250 kiadó zenéjét lehet felhasználni a videókhoz, és mivel a Shorts és a YouTube szorosan együttműködik, így akár egy klikkel eljuthatunk majd a teljes számhoz. Érdemes megemlíteni, hogy a YouTube Shorts segítségével természetesen pénzt is lehet keresni, és ehhez kapcsolódik a YouTube Shorts Fund, amely 100 millió dolláros alapot tartalmaz, amelyet a 2021 és 2022-es évi kifizetésekre különítettek el.

 

Szólj hozzá