Szerényebb jellemzőkkel, Lite kiadásban is megjelenhet a Realme GT Neo 5

A leggyorsabb töltési technológiával rendelkező okostelefon jelenleg a Realme GT Neo 5. Az okostelefont 240 wattos töltéssel is táplálhatjuk, de hardveres tekintetben is élvonalbeli, hiszen a meghajtásáért Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet felel. Kínai értesülések alapján az okostelefon hamarosan kaphat egy igaz, némileg szerényebb jellemzőkkel bíró, de vélhetően kedvezőbb árcédulát kapó variánst, ami a Realme GT Neo 5 Lite névre hallgathat majd.

A friss információk Digital Chat Station jóvoltából jutottak el hozzánk, neki köszönhetően már azt is tudni, hogy milyen lemondásokkal jár majd az, ha valaki az eredeti helyett ezt a modellt választja. Az okostelefon belsejében a számításokat a még be sem jelentett Qualcomm SM7475 lapkakészlet végzi majd, amely a szóbeszédek szerint nem más, mint a Snapdragon 7 Gen 2.

Az 50 megapixeles, Sony IMX890 elsődleges érzékelőről is le kell majd mondani, illetve felejtős a hátlapi RGB fény is, de állítólag ezeknek az áldozatoknak köszönhetően az árat is jelentősen csökkenteni tudja majd a gyártó. A Realme GT Neo 5 Lite hátoldalára állítólag 64 megapixeles elsődleges képrögzítő kerül majd, Omnivision OV64M érzékelővel a belsejében. Ami pedig a formatervet illeti, a kameraszigeten nem lesz ott az átlátszó rész, amelyen át meg lehet tekinteni a telefont vezérlő Snapdragon chipet.

Az eredeti okostelefon legnagyobb dobása a villámgyors töltés, ilyen szempontból csak minimálisan fogják visszább fogni a Lite kiadást. A mobil állítólag 5500 mAh kapacitású akkumulátorral lesz felszerelve, amelyet 240 vagy 150 helyett “mindössze” 100 wattal lehet majd tölteni. Ez nyilván kevésbé tűnik meggyőzőnek első blikkre, legalábbis a többi GT Neo 5 készülékhez viszonyítva, de a piac egészéhez képest még mindig pokoli gyorsnak számít. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor mutatják be a Realme GT Neo 5 Lite-ot, illetve az árazás sem ismert még, de sejtéseink szerint hamarosan megismerkedünk a készülékkel. Addig pedig még biztosan hallani fogunk róla.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá