Szétcsúsztatható kijelzővel rendelkező koncepciót mutatott be az Oppo

Az Oppo már több merész formatervet is bemutatott, ám a mostani talán az egyik legkülönlegesebb megoldás, hiszen egy kihúzható kijelzővel rendelkező készülékről van szó, amely ráadásul a felhasználóra bízná a kijelző méretének megválasztását.

Az Oppo a múltban is merészen nyúlt a mobiljaihoz. Gondoljunk csak a 2013-ban bemutatott Oppo N1-re, amely forgatható kamerát kapott, vagy az Oppo Find X-re, amely kicsúsztatható kamera segítségével számolt le a notch-csal. A mostani koncepció ezeknél sokkal durvább megoldást tartalmaz, és roppant látványosnak tűnik.

A videón látható mobil ugyanis oldalirányba csúsztatható szét, és a kijelző ezzel együtt növekszik. A videó alapján nagyjából másfélszer akkora a kijelző a kihúzott állapotban, mint alapból, ám nem csak ezért különleges a megoldás. A méret ugyanis nincs fixálva a két véglet esetében, így gyakorlatilag 6,7 és 7,4 col között mi választhatjuk meg, hogy mekkora kijelzőt használunk.

Természetesen ezt csak OLED panellel lehet megvalósítani, és a működését is elmagyarázták. A rugalmas részen 0,1 mm vékonyságú a laminált panel, így szépen simul a készülékházban kialakított részbe. A csúsztatást ráadásul két motor is segíti, így állítólag teljesen gyűrődésmentes a megoldás, szemben a hajlítható kijelzős mobilokban látható kijelzőkkel.

Sajnos a megjelenésről nincs hír, sőt mivel ez egy koncepciós mobil, így valószínűleg sosem kerül majd forgalomba. Az azonban nincs kizárva, hogy erre a technológiára épülve érkezik majd mobil az Oppo-tól. Hasonló megoldáson dolgozik egyébként az LG is, így elképzelhető, hogy jövőre már több olyan mobilt is láthatunk majd, amely szétcsúsztatható kijelzővel érkezik.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá