Széthackelték a Twittert, ráadásul mindezt pofátlanul egyszerű megoldással tették

A szemfülesebb Twitter felhasználók különös dolognak lehettek tanúi szerda este, amikor is a legnagyobb sztárok és cégek próbáltak pénz “kéregetni” az emberektől, az összeg duplázásának ígéretével.

A tweetek nagyjából mind ugyanarról szóltak, miszerint az adott ember és cég nagyon hálás a közösségnek, és amennyiben 1000 dollárnyi Bitcoint küldenek nekik, akkor ők a dupláját küldik vissza. A Bitcoin miatt a legtöbb embernek már gyanús lehetett a dolog, hiszen a kriptovaluta gyakorlatilag lenyomozhatatlan.

A meghackelt felhasználók között olyan hírességek voltak mint Jeff Bezos, Elon Musk, Barack Obaba vagy éppen Kanye West. A cégek sem úszták meg, hiszen pl. az Apple, az Uber, sőt még a különböző kriptocégek oldalain is megjelent a felhívás, így a Binance, a Coinbase, A Kucoin és a Gemini oldalain is látható volt a poszt.

A Twitter megpróbált minél gyorsabban reagálni, és eltávolítani a tweeteket, illetve azonnal felfüggesztette a posztolást, ám állítólag így is több ezren bedőltek a dolognak, és nagyjából 118 ezer dollárt utaltak át a csalóknak. A cég természetesen azonnal nyomozásba kezdett, és a hírek szerint belsős munkára gyanakodnak.

Ezt a teóriát erősítette meg a Motherboard egyik újságírója is, aki állítólag kapcsolatba tudott lépni az elkövetőkkel, akik bizonyítékokkal támasztották alá, miszerint sikerült lefizetniük egy alkalmazottat. A belsős ember megváltoztatta az adott fiókokhoz tartozó email címet, így pedig a csalóknak mindössze egy jelszó változtatásra volt szükségük ahhoz, hogy átvegyék a hatalmat a fiókok felett.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá