Szétszerelős videón a PlayStation 5

Valószínűleg már minden gamer tűkön ülve várja az új konzol generáció érkezését, amire novemberben sor is kerül. Addig, hogy egy percig se lankadjon a felhajtás folyamatosan újabb tartalmak és érdekességek látnak napvilágot mindkét újgenerációs masinával kapcsolatban. A legújabb témába vágó videó főszerepében a PlayStation 5 van, amelyet a Sony fejlesztésért és tervezésért felelős vezetője Yasuhiro Ootori darabokra szerel és megmutatja, hogy a konzol nemcsak kívülről gyönyörű.

Nem szeretném elspoilerezni a videó tartalmát, mindenképpen érdemes megnézni, akkor is, ha netán nem vagy PlayStation párti, vagy kevésbé érdeklődsz a műszaki dolgok iránt. A rövidfilm megtekintését követően tisztában leszel majd a méretekkel, ha eddig nem lettél volna, kapunk néhány praktikus tanácsot karbantartással – por, ilyesmi -, kapcsolatban, és az is kiderül, a Sony mennyire komolyan vette a megfelelő hűtést és annak applikálását. Ember, micsoda hűtőbordázat…! Bár a szerelési folyamatok cseppet sem tűnnek bonyolultnak, senkinek sem javasoljuk, hogy otthon ezzel kísérletezzen, egyrészt a videókban minden olyan könnyűnek tűnik, másfelől ha szórakozol a géppel bukod a garanciát. Hagyd ezt a profikra!

A videó megtekintése közben még azt is látni fogjuk, hogy milyen könnyű a tárhely bővítése, illetve hogyan lehet majd a készüléket fektetve, vagy állítva használni, és persze górcső alá kerül minden fontosabb alkatrész, külön figyelmet szentelve a Sony PlayStation 5 villámgyors SSD-jének. Személy szerint nem tudok mást tenni, mint megrögzött Xboxosként megvenni a japánok konzolját is a Series X mellé meghajolni az előtt a mérnöki tudás, kreativitás és rengeteg munka előtt, ami lehetővé tette a PlayStation 5 megvalósulását. A PlayStation 5 forgalmazása november 19-én kezdődik, az optikai meghajtóval felszerelt változatért 184 999 forintot, míg a digitális kiadásért 149 999 forintot kell majd leszurkolni.

Forrás: PlayStation

Szólj hozzá