Szétszerelték a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G-t

Nem csak telefonkínzós videókat lehet látni Zack Nelson jóvoltából, sőt, miután próbára tette egy okostelefon vagy más eszköz strapabírását, sokszor fogja az adott készüléket, és darabokra szedi. Szerelés közben mi laikusok is megcsodálhatjuk milyen mérnöki tudás szükséges egy olyan mobil megalkotásához, mint a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, mivel a koreaiak zászlóshajója volt a legutóbbi áldozata a műszerészből YouTube videóssá lett szaki boncasztalának.

Igazából nem ez az első alkalom hogy látunk egy Samsung Galaxy S20 Ultra szétszerelését bemutató videót, ám ezen a felvételen Zack részletesebben belemegy a kamera a képességeibe, egészen pontosan a periszkópos zoom modul működése kerül górcső alá. A szerelési folyamat a szokásos melegítéssel kezdődik, amelynek köszönhetően engedni kezd a hátlapot tartó ragasztó, a videós azt is bemutatja, hogy mi történik akkor ha a sarkokat túl erősen nyomjuk, igen, el fognak törni. Amennyiben olyan bátor lennél, hogy az otthoni felszereléseddel nekivágsz egy ilyen műtétnek, mindenképpen legyél óvatos, a műszerész szakma közelébe sem szagoló olvasóknak pedig azt javasoljuk, inkább ne nyúljanak a telefonhoz.

Mihelyt bejutottunk a készülék belsejébe igen érdekes látvány fogad bennünket, úgy látszik, hogy a Samsung nem alkalmazott semmilyen hűtőpasztát a mobilt működtető processzoron, viszont a rézből készült hőkamrás megoldás ugyanúgy szolgálatot teljesít, mint a korábbi modellek esetében. Mivel telefont kipróbáló újságírók és tesztelők részéről egyelőre nem érkeztek panaszok túlmelegedést illetően, a koreai vállalat valószínűleg tudta mit csinál.

Miután kedvenc videósunk elérte a periszkóp modult, láthatóvá válnak a mágneses tekercsek amelyek vezérlik a prizma stabilizációját, valamint a kép rögzítő egység belsejében lévő mechanikus mozgó alkatrészeket, ezek valószínűleg az autofókuszt szabályozzák. Mindig, most is azt javasoljuk, hogy nézzétek meg ti is a videót, ami érdekes lehet azok számára is, akikben kevésbé tombol a műszaki hajlam. A mozizás élvezeti értékét nagyban növeli ha rendelkezünk némi angol nyelvtudással, de szerintünk a felvétel anélkül is tökéletesen érthető.

Forrás: JerryRigEverything

 

Szólj hozzá